Beste belegger,

 

We lopen tegen het einde van het kalenderjaar. En voor veel slimme beleggers is dit alvast de periode om vooruit te kijken naar volgend jaar. Met die insteek in het achterhoofd, heeft de redactie van SlimBeleggen eens gekeken naar alternatieve investeringen.

En we hebben er een gevonden, die tot wel 50.000% meer kan opleveren dan het spaarboekje.

Het lucratieve alternatief voor uw spaargeld: microleningen

Bij veel beleggers zijn microleningen nog niet zo bekend. En dat komt weer, omdat microleningen in Nederland en België nog maar vrij kort bestaan. Bij microleningen wordt namelijk al snel gedacht aan microkrediet: leningen die worden verstrekt in veelal derdewereldlanden om lokale ondernemers op weg te helpen.

Microleningen werken volgens hetzelfde principe, maar dan met het doel om daar als belegger ook daadwerkelijk goed geld aan te verdienen.

En zoals gezegd: tot meer dan 50.000% dan op de spaarrekening.

Klinkt dat wel erg fors? Reken even mee:

De banken geven tegenwoordig een schamele 0,03% basisrente op uw spaargeld. We weten allemaal dat dit na inflatie en in sommige gevallen vermogensbelasting, altijd geld kost. Dat is heel anders bij microleningen, waar u voor het verstrekken van krediet tot wel 16% rente kunt krijgen.

Wat zijn microleningen precies?

Microleningen worden vaak in verband gebracht met moeders in Afrika die geld willen lenen. Voor het levensonderhoud van hun kinderen of misschien het starten van een winkeltje. En die moeders kunnen daarvoor niet terecht bij een bank.

Maar microleningen zijn eigenlijk helemaal geen ‘ver van mijn bed show’. Want ook in Europa – en wij durven te wedden – zelfs bij u in de buurt, vragen mensen deze leningen aan.

Waarom? Omdat microleningen heel eenvoudig en snel te krijgen zijn. Er komt geen bank aan te pas. Het gaat om relatief kleine bedragen (van 50 euro tot een paar duizend euro) en een korte looptijd.

Erg interessant bijvoorbeeld voor het geval uw onverzekerde iPad kapot is gevallen. Op verzekeringsgeld hoeft u dan helaas niet te rekenen. Maar u zit net wel eventjes krap bij kas en tegelijkertijd zit u te springen om een reparatie.

Zo’n microlening kan u dan heel snel uit de brand helpen. En voor investeerders die dit krediet beschikbaar stellen, zijn de rendementen weer heel lucratief.

Een win-win!

Investeren in microleningen is eigenlijk heel simpel. Er zijn tegenwoordig steeds meer platforms die zich toeleggen op het samenbrengen van investeerders en leners. Maar een platform dat dit deed op een makkelijke manier, zonder veel rompslomp, ontbrak nog.

Tot de komst van Fast Invest.

In het kort komt het op het volgende neer.

Beleggen in microleningen doet u via Fast Invest

Fast Invest biedt een platform voor leningen van particulieren aan particulieren in de hele EU. De zogenaamde Peer-to-Peer (P2P) leningen. Hier komt geen traditionele bank aan te pas.

Het platform is de ‘tussenpersoon’ die de geldlener en de geldgever direct aan elkaar verbindt.

 • Een particulier vraagt een lening aan bij een kredietinstelling, een partner van Fast Invest.
 • Na risicobeoordeling wordt een kredietovereenkomst tussen die particulier en de kredietinstelling opgesteld.
 • Daarna keurt Fast Invest de voorwaarden van die overeenkomst goed.
 • En dan wordt de lening op het platform aangeboden. Looptijd lening: 1 tot 12 maanden.

En nu komt u om de hoek kijken.

U kunt namelijk investeren in die leningen. Tegen bedragen die u zelf bepaalt.

Zelfs al vanaf 1 Euro!

En maandelijks ontvangt u de aflossings- en rentebedragen op uw account. De bedragen die u ontvangt, kunt u dan direct weer investeren in andere leningen. Geweldig toch?

Bouw een investeringsportefeuille en zorg voor een groeiend passief inkomen

Zo bouwt u een investeringsportefeuille op. Eentje die u door de ontvangen rente kunt laten groeien.

Zeg nou zelf. Dat is toch de perfecte manier om passief inkomen te ontvangen!

En het tikt lekker aan. Vergelijk maar eventjes.

1000 Euro op uw spaarrekening

 • tegen 0,03% rente
 • zorgt voor een te verwaarlozen € 0,30 rente inkomsten op jaarbasis en
 • omgerekend € 0,025 per maand.

1000 Euro investering in een microlening

 • tegen 16% rente
 • zorgt voor € 160,- rente inkomsten op jaarbasis en
 • omgerekend € 13,33 per maand.

En dat is lang niet alles.

Een investeringsportefeuille opbouwen via Fast Invest: kosteloos en eenvoudig

Het is namelijk heel gemakkelijk om zo´n kredietportefeuille op te bouwen. Het kost u een minuut of 5 om een account aan te maken.

Dat account kost u niets.

Daarna kunt u uw eerste bedrag overboeken naar uw account. Afhankelijk van uw bank duurt die overschrijving 1 tot 3 werkdagen.

Als dat bedrag dan is binnengekomen, kunt u gaan beginnen met investeren.

Zo eenvoudig en snel kunt u dus beginnen met het opbouwen van uw leningenportefeuille. En de stroom aan passieve inkomsten op gang brengen.

Bovendien heeft u als belegger genoeg mogelijkheden om het risico bij dit soort leningen te verminderen.

Investeren in microleningen via Fast Invest: veiligheid van uw geld boven alles!

Fast Invest vindt de veiligheid van uw geld hun belangrijkste prioriteit. Dat is natuurlijk erg prettig om te weten. Want u wilt zich geen zorgen hoeven maken over uw investeringen.

Het grootste risico voor u als investeerder is, dat kredietnemers hun leningen niet terugbetalen. Wat Fast Invest dan precies doet om dat risico te beperken? Een heleboel.

 • Strenge selectie aan de voordeur: alle geldleners worden binnenstebuiten gekeerd op kredietwaardigheid en betaalbetrouwbaarheid.
 • Risicospreiding in de leningenportefeuille: de totale portefeuille is opgebouwd uit leningen van verschillende soorten, maten en achtergronden.
 • Het reservefonds: Fast Invest zorgt er met haar kredietpartners voor dat als een geldlener een betaling mist, u als investeerder gewoon wordt betaald. En als een geldlener in gebreke blijft, dan wordt het uitstaande kapitaal terugbetaald aan de investeerders.

Trouwens, Fast Invest gaat nog een stapje verder. Ze nemen de veiligheid van uw investeringen bloedserieus. Zekerheid boven alles. En dat laten ze zien door:

 • Terugkoop garantie

Als u om wat voor een reden dan ook besluit dat u uw geïnvesteerde geld terug wilt. Dan garandeert Fast Invest dat het uw investeringen altijd zal terugkopen.

Dit gaat kinderlijk eenvoudig in zijn werk. U klikt op de button ‘verkopen’ achter de betreffende leningen. Fast Invest koopt die investeringen dan van u terug.

Binnen 1 werkdag heeft u uw geld alweer op uw bankrekening staan. De ontvangen rentebedragen op die leningen bent u echter kwijt. Maar daar staat tegenover dat u in ieder geval altijd uw totale geïnvesteerde bedrag terugkrijgt.

 • Standaard garantie

Als een geldlener 3 dagen te laat is met een betaling. Dan gaat de standaard wanbetalingsgarantie in werking. Die lening wordt dan in uw overzicht gemarkeerd met een symbool. En dat geeft aan dat de betaling te laat is.

Maar wees gerust.

Alle betalingen zijn gedekt door Fast Invest en haar partners: Fast Invest zorgt ervoor dat alle betalingen worden gedaan aan de investeerders.

Dus mocht er toch eens een keer een rotte appel tussen zitten. Dan kunt u door deze maatregelen rendement op een slechte lening blijven maken. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over te ontvangen betalingen.

Wij zien Fastinvest als een geschikte partij, om mee te werken. We hebben het platform zelf uitgebreid getest en zien het als een ideale tool voor beleggers die zelf een leningenportefeuille willen opbouwen.

> Meld u hier gratis aan bij Fast Invest

 

Reacties