De Bitcoin zette onlangs een nieuw record neer. Het brak door de 6.000 dollar en noteert hiermee op het hoogste niveau sinds november 2018. Volgens bitcoinbull Michael Novogratz zal de stijging doorzetten. Hij voorziet een nieuwe all-time-high binnen 18 maanden.

De CEO van Galaxy Digital stelde wel dat het niveau rond de 6.000 dollar een punt is met hevige weerstand. De prijs zal volgens hem moeite hebben om hier doorheen te komen. Daarna zal het niveau van 10.000 dollar belangrijke weerstand bieden.

Andere cryptomunten zullen het lastiger krijgen

In de vorige stierenmarkten stegen andere cryptomunten altijd mee met de Bitcoin. Vaak stegen ze zelfs harder. Alleen deze keer zal dat anders zijn volgens Novogratz. Dat komt omdat altcoins nog hun use case moeten bewijzen.

Volgens Novogratz heeft de Bitcoin dit al bewezen. Het is namelijk een manier van waardeopslag. Maar munten, zoals Ethereum en Ripple, moeten nog bewijzen of ze ergens voor kunnen worden gebruikt. Novogratz zei:

De andere munten, Ethereum is de grootste, daarna Ripple… ze moeten allemaal nog hun use case bewijzen, toch?

Het is zoals goud en koper

Novogratz onderbouwde zijn uitspraak als volgt: van alle scheikundige elementen heeft alleen goud een unieke manier om waarde op te slaan. Bitcoin is van alle cryptomunten de enige onafhankelijke munt, zoals goud.

Andere scheikundige elementen, zoals koper, hebben waarde omdat we het gebruiken. Volgens Novogratz zullen altcoins, net zoals koper, daarom hun use case moeten bewijzen. Altcoins zullen daarom mensen, ontwikkelaars en programmeurs aan hun community moeten toevoegen, en ergens waardevol voor moeten zijn.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties