De recente rally van de Bitcoin verliest zijn momentum volgens Mike McGlone, analist bij Bloomberg. McGlone baseert zijn conclusie op basis van technische signalen. Volgens de analist neemt de koopdruk voor bitcoins af en daarom kan de verkoopdruk intenser worden.

Na de crash van de cryptomarkt in november deed de markt het weer aardig. Vooral februari was een goede maand voor de Bitcoin (en andere cryptomunten). Nadat er 7 maanden oprij een verlies werd genoteerd, sloot de cryptomarkt in februari weer in het groen.

Maar die stijging is volgens McGlone voor korte duur. Dat ziet de analist aan de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator. Deze indicator daalt namelijk gestaag, zo is ook te zien op de grafiek van Bloomberg.

McGlone stelde in een rapport over de huidige situatie van de cryptomarkt:

De gehele industrie is rijp voor lagere prijzen. De toestand is vergelijkbaar met november, net voor de crash. Prijzen consolideren in een erg klein prijsbereik en daarmee nemen de kansen voor een paar scherpe rallies naar beneden snel toe.

Momenteel is het alt-season

De Bitcoin doet het vrij goed de laatste maanden. Maar altcoins (alle andere cryptomunten dan de Bitcoin) doen het over het algemeen nog veel beter. Ethereum heeft bijvoorbeeld al 60 procent weten te winnen sinds medio december. En Litecoin heeft zelfs een rendement van 150 procent gemaakt over de afgelopen maanden.

Mati Greenspan, senior analist bij eToro stelde dan ook:

De winst van de Bitcoin over de afgelopen maanden is geen slechte prestatie. Het is alleen dat beleggers meer potentie in kleinere tokens zien op het moment. Nu we de accumulatiefase in de cryptowinter naderen, zien we spectaculaire rendementen voor verschillende altcoins over de afgelopen weken. We zien nu het alt-season, zoals cryptoinsiders het noemen.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock

Reacties