Fidelity Digital Assets, de cryptotak van de gigantische vermogensbeheerder Fidelity, is onlangs live gegaan. De diensten van van Fidelity werken nu voor een select aantal klanten.

Fidelity Digital Assets zal cryptomunten (voor nu alleen nog bitcoins) in hechtenis nemen voor klanten. Denk bij die klanten aan hedge fondsen, rijke families en pensioenen.

De vermogensbeheerder maakte dit zelf bekend in een tweet.

Door de diensten van Fidelity zal de stap voor vermogende partijen om in bitcoins te investeren een stuk makkelijker zijn. Opslag is voor deze partijen namelijk een groot obstakel, omdat er op Fidelity na bijna geen vertrouwde partijen zijn die cryptomunten opslaan.

Fidelity werkt nog steeds hard verder

De ontwikkelingen van Fidelity lopen in lijn met de verwachtingen. In januari van dit jaar meldde we namelijk al dat Fidelity in maart live zou gaan.

Maar dat betekent niet dat Fidelity nu achterover kan leunen. Tom Jessop, baas bij Fidelity Digital Assets stelde dat Fidelity nog altijd aan verschillende delen van het platform werkt. En nog lang niet alle klanten zitten op het platform van Fidelity.

Volgens Jessop ligt het aan de omstandigheden van de klant wanneer hij toetreedt tot de diensten van Fidelity. Zo zaten sommige klanten al in januari op het platform, maar andere zullen pas eind van dit jaar toetreden.

Professionals steeds meer geïnteresseerder in cryptomunten

Jessop, die oplossingen voor professionele investeerders bouwt, stelde ook dat de interesse professionals in cryptomunten nog steeds groeit. Hij stelde:

Ze zijn nu net zo enthousiast als toen er hoge prijzen waren.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties