Tot op het heden zitten we in de cryptowereld nog altijd in een hevige berenmarkt. We vragen ons natuurlijk allemaal af: Hoelang gaat dit nog duren? En wanneer begint de volgende stierenmarkt?

Christopher Brookings, de oprichter van Pugillist Ventures – een kwantitatief investeringsfonds gericht op digitale activa – probeert deze vraag te beantwoorden. Volgens hem zal in het laatste kwartaal van dit jaar de volgend stierenmarkt voor de Bitcoin starten.

Hiervoor gebruikt hij een theorie, genaamde de reële kapitalisatie. Deze vergelijkt hij met de huidige marktkapitalisatie.

De reële kapitalisatie uitgelegd

De marktkapitalisatie kennen we allemaal, simpelweg het aantal bitcoins in omloop keer de prijs. De reële kapitalisatie daarentegen is een nieuw concept om de fundamentele waarde van een bitcoin te achterhalen.

De reële kapitalisatie berekent de totale waarde van de Bitcoin op een andere manier. Namelijk door alle verloren en niet-gebruikte bitcoins buiten beschouwing te laten.

De reële kapitalisatie kijkt alleen naar rechtmatige lange termijn houders van bitcoins. Door alleen naar deze te kijken, denkt de theorie te kunnen meten of een bitcoin onder- of overgewaardeerd is ten opzichte van de huidige prijs, ofwel de marktkapitalisatie.

Reële kapitalisatie versus marktkapitalisatie

Brookings werkte de theorie uit in de volgende grafiek. Te zien is dat een bitcoin op het moment ondergewaardeerd is, want de blauwe lijn ligt onder de oranje lijn.

Maar volgens Brookings betekent dat nog niet dat er op de korte termijn een stierenmarkt aankomt of dat er een bodem is gezet. In de vorige berenmarkt was een bitcoin namelijk voor bijna een jaar ondergewaardeerd.

Brookings verwacht dat in deze berenmarkt een bitcoin voor eenzelfde periode ondergewaardeerd zal zijn en daarom denkt hij dat in het vierde kwartaal van 2019 een nieuw stierenmarkt van start zal gaan.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties