De social media gigant Facebook heeft een blockchainstartup, genaamd Chainspace overgenomen. Waar het Facebook om gaat zijn de werknemers van Chainspace. De technologie van Chainspace worden niet overgenomen.

Chainspace is opgericht door een team van onderzoekers van de University College London. Het bedrijf ontwikkelt gedecentraliseerde platforms voor slimme contracten. Het doel van het bedrijf is om dergelijke platforms schaalbaar te maken.

Dat wil zeggen dat het instaat zal zijn om genoeg transacties te ondersteunen, zodat de mainstream ermee kan werken.

Facebook is al langer bezig met het werven van talent

Facebook is al langer bezig met het opzetten van een blockchainteam binnen het bedrijf. Er waren zelfs berichten dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van een cryptomunt voor Whatsapp.

Met deze overname doet Facebook een stap in de juiste richting. Het bedrijf had namelijk moeite met het vinden van talent. De methode, ‘acui-hire’ die Facebook nu gebruikt zien we wel vaker in Sillicon Valley om talent te werven.

Facebook neemt vier op de vijf werknemers van Chainspace over.

Een woordvoerder van Facebook stelde over de berichten:

Zoals veel andere bedrijven, is Facebook bezig om manieren te ontdekken zodat de blockchaintechnologie kan worden gebruikt. Het nieuwe kleine team onderzoekt veel verschillende toepassingsgebieden. We hebben verder niks te delen.

Bron: FinanceMagnates

Foto: iStock

Reacties