De Japanse beurswaakhond heeft onlangs plannen voor Bitcoinfutures en opties op Ethereum afgewezen. Alleen dat hoeft niet perse bedroevend te zijn, want er zijn wel serieuze plannen voor ETF’s op cryptomunten.

Tenminste, dat stelde een betrouwbare anonieme bron van Bloomberg.

Een crypto-ETF heeft een goede hoop. Zo peilt de Japanse beurswaakhond momenteel de interesse van de markt in een ETF op cryptomunten. Ook is er in Japan vraag naar een meer traditionele toegang tot de cryptomarkt.

Dat komt bijvoorbeeld door de cryptohack op het Japanse cryptohandelsplatform Coincheck een jaar geleden. Er werd toen 500 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen. Het was de grootste cryptohack ooit.

Een ETF volgt de prijs van een betreffende cryptomunt, zoals de Bitcoin. Daardoor kan men als individu of professional bij een traditionele broker de ETF kopen zonder risico te lopen dat de cryptomunten worden gestolen.

De afwijzing van cryptoderivaten

Ongeveer een maand geleden besloten de Japanse autoriteiten dat er geen Bitcoinfutures en Ethereumopties op de markt zouden komen.

Men had hier in Japan op gehoopt, omdat de cryptoderivaten tot meer vraag van professionele investeerders zouden moeten lijden. Dat zou de cryptomarkt uit het slop kunnen trekken.

De Japanse beurswaakhond stelde dat de cryptoderivaten alleen tot meer speculatie zouden lijden. Daarom werden ze niet goedgekeurd.

Cryptoindustrie moet zelfregulerend worden

Naast de afwijzing van cryptoderivaten heeft de Japanse beurswaakhond besloten dat de cryptoindustrie zelfregulerend moet worden. Daarom zal het meer macht toewijzen aan bepaalde entiteiten binnen de industrie.

Ook hebben de Japanse autoriteiten besloten dat Initial Coin Offerings (ICO’s) onder toezicht komen onder de huidige wet voor effecten.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock

Reacties