Er is weer leven in de cryptomarkt en dat is ook te merken bij de Bitcoin futures. Op 4 april werd er namelijk een recordaantal Bitcoin futures verhandeld op het platform van CME Group.

Dat meldde het grootste handelsplatform voor Bitcoin futures op twitter. Er werden op 4 april 22.500 contracten verhandeld. Dat staat gelijk aan 112.700 bitcoins of ruim een half miljard dollar.

Het vorige record dateert van 19 februari. Toen werden er 18.300 future contracten verhandeld, gelijk aan 64.300 bitcoins.

Volgens Bloomberg is het record van april te danken aan de handel in Azië. Het mediaplatform stelt dat 12.634 van de 22.500 contracten in de Aziatische uren werden verhandeld.

Bitcoin futures hebben belangrijk aandeel in de totale markt

CME Group is momenteel het belangrijkste platform voor Bitcoin futures. Het andere handelsplatform voor futures, Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft een beduidend lager volume. CBOE heeft dan ook aangekondigd te stoppen met de handel in Bitcoin futures.

Dat betekent echter niet het einde van Bitcoin futures. Een onlangs verschenen rapport van Bitwise Asset Management stelt dat Bitcoin futures op CME en CBOE een aanzienlijk deel van het totale handelsvolume voor de rekening nemen.

Veel kleinere handelsplatformen geven namelijk meer handel op dan dat er werkelijk is. Het volume van Bitcoin futures is niet gemanipuleerd, daarom heeft het een groter aandeel in de markt dan eerst werd veronderstelt.

Bron: Finance Magnates

Foto: iStock

Reacties