De cryptomarkt kende vorige week een behoorlijke selloff. Zo daalde de totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten van 121 miljard naar 111 miljard dollar in een periode van 48 uur. De grootste cryptomunten, zoals de Bitcoin en Ethereum noteerden verliezen van zo’n 5 tot 10 procent.

De prijs van een bitcoin staat wel hoger dan de bodem van 3.122 dollar van december vorig jaar. Namelijk op 3.452 dollar op het moment van schrijven volgens data van Coinmarketcap.

Nu is het de vraag: zal de weg naar boven worden ingezet? Of zullen cryptomunten nog meer verliezen lijden?

Bitcoin kent flinke koopdruk rond de 3.000 dollar

Su Zhu, CEO van hedgefonds Three Arrows Capital stelde dat de prijs van een bitcoin grote weerstand zal hebben iets boven de 3.000 dollar Dat komt door grote buywalls op de grootste cryptohandelsplatformen ter wereld.

Lagere niveaus, zoals 2.000 dollar zullen volgens Zhu daarom niet zomaar worden bereikt.

Bodem rond tussen de 1.500 en 2.000 dollar

Hoewel er flinke koopdruk is voor de Bitcoin blijven we nog altijd in een berenmarkt. Zo stelde Danny Les, een hendgefondsmanager en investeerder:

Technische of fundamentele indicatoren, het maakt geen verschil. Ik zeg het al een jaar, we zijn bearish en we blijven bearish totdat de markt een punt vindt waar kopers massaal inslaan.

Of dat punt rond de 3.000 dollar ligt, betwijfelt Les. Hij verwacht namelijk dat de Bitcoin eerder een bodem inzet rond de 2.000 dollar:

De bodem zal rond de 1.500 tot 2.000 dollar liggen en op dat punt zal er een hoop geld staan te wachten om de markt te betreden.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties