Coinbase – een van ‘s werelds grootste cryptohandelsplatformen – voegt opnieuw een cryptomunt toe. Nu is het de beurt aan privacymunt Zcash. De cryptomunt is echter nog niet beschikbaar voor normale Coinbase gebruikers.

Alleen Coinbase Pro (voor professionele beleggers) accounts kunnen Zcash verhandelen. Mits er genoeg liquiditeit voor de munt zal ontstaan.

Als reactie op het nieuws steeg de koers van Zcash (zoals meestal het geval is als een cryptomunt wordt toegevoegd aan Coinbase). Een grafiek van Coindesk gemaakt met Tradingview illustreert de stijging:

De toevoeging van Zcash is er één in een reeks. Eerder deze maand voegde Coinbase Basic Attention Token (BAT) toe en daarvoor 0x (ZRX). Coinbase wilt namelijk de afhankelijk van een select aantal grote cryptomunten – zoals bitcoins en ethers – verminderen. Zo stelde Brian Armstrong, de CEO van Coinbase.

Niet alle functionaliteiten zullen beschikbaar zijn

Coinbase zal niet alle functionaliteiten (zoals het opnemen) voor Zcash ondersteunen. Dat komt omdat de munt deels op privacy gericht is. Men kan met Zcash namelijk anonieme transacties uitvoeren, maar ook traceerbare transacties (zoals met bitcoins).

Als gevolg van het anonieme karakter zullen Zcashopnames van Coinbase naar anonieme adressen op het Zcashnetwerk niet mogelijk zijn.

Zo stelde Coinbase in een blogbericht:

“In de eerste instantie zullen we alleen deposito’s van zowel transparante, als anonieme adressen ondersteunen. Maar opnames ondersteunen we alleen voor transparante adressen. In de toekomst zullen we onderzoeken of ondersteuning van opnames naar anonieme adressen mogelijk is. Tenminste, als de adressen in lijn zijn met lokale wetten.”

Bron: Coindesk

Foto: Flickr

Reacties