02.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

CRYPTO SHORTLIST

“De 10 Beste Crypto Coins voor jouw Portefeuille”

De cryptowereld heeft een waanzinnige revolutie ondergaan in de afgelopen jaren. Bitcoin groeide uit van een hobbyproject van een groepje techneuten, tot een nieuwe digitale activaklasse. Niemand kan er nog omheen: crypto is een blijver!

En daar is een goede reden voor. We kijken immers naar het ontstaan van een nieuwe actief. Crypto zal z’n plaats in de toekomst opeisen naast aandelen, obligaties, vastgoed, valuta, … Crypto is immers het levensbloed van het internet.

Tokenisatie

Iedereen heeft de mond vol over crypto, maar niemand weet precies waarom. Nochtans vertegenwoordigen de cryptomunten een cruciale schakel.

Bitcoin en de overige cryptomunten maken onderdeel uit van veel grotere stromingen, die al tijden bezig zijn in de technologiesector.

Doen de termen ‘tokenisatie’ of ‘API-economie’ bij u iets rinkelen?

De API-economie staat voor de connectie en interactie van applicaties over het internet. Doordat steeds meer softwareprogramma’s met elkaar ‘praten’, kunnen bedrijven en organisatie hun infrastructuur optimaliseren. Social media is bijvoorbeeld groot kunnen worden mede door API’s.

Dit koppelen gebeurt op basis van tokens. Het zijn telkens de unieke stukjes digitale code, die de verschillende systemen aan elkaar koppelen. Bekijk het maar als een virtuele sleutel.

Om de sleutel te beveiligen, wordt de originele code omgebouwd tot een reeks van cijfers, letters en andere tekens. Op die manier kan niemand de oorspronkelijke code nog gebruiken, behalve z’n eigenaar.

Een encrypted token kan er als volgt uitzien:

Bitcoin en de overige crypto’s zijn exact dat… tokens! Maar Bitcoin was de eerste token met een echte waarde, omdat de software op een peer-to-peer netwerk draait – onder z’n gebruikers – en dat er cryptografisch rekenwerk (proof of work) verricht moet worden, om de token te verkrijgen (minen).

Dit maakt dat Bitcoin de eerste token was met een intrinsieke waarde.

Metcalfe’s Law

Toch vinden heel wat beleggers crypto’s een bubbel. Ze zijn immers niet overtuigd van de waarde. Nochtans bestaat er een wetmatigheid die de netwerkkracht vertaalt in waarde: Metcalf’s Law.

Metcalfe’s Law bestudeert de waarde van een netwerk. Volgens deze wet is de waarde van een netwerk gelijk aan het aantal gebruikers tot de 2e macht.

Met andere woorden:

 • 10 gebruikers: waarde van het netwerk 10² of $100
 • 20 gebruikers: waarde van het netwerk 20² of $400
 • 100 gebruikers: waarde van het netwerk 100² of $10.000

De waarde stijgt dus sneller dan het aantal gebruikers.

Dit is ook ergens logisch.

Meer gebruikers trekt meer projecten en applicaties aan. Het netwerk wordt dus beter en nuttiger. Dit trekt weer nieuwe projecten en toepassingen aan.

Gevolg: er komen meer gebruikers, meer applicaties, … Dit effect trekt automatisch meer kapitaal aan.

Zo gaat de ontwikkeling steeds sneller en sneller.

Het netwerk wordt uit zichzelf steeds meer waard. Wat we nu zien bij de cryptomunten, hebben we nog niet zo lang geleden ook gezien bij sociale media.

Metcalfe’s Law kan je bijvoorbeeld ook toepassen op Facebook.

Mark Zuckerberg kondigde afgelopen week fier aan dat Facebook momenteel 2 miljard (!) gebruikers heeft. Naarmate het aantal gebruikers groeide, groeide het aantal toepassingen. Dit trok dan weer nieuwe gebruikers aan, …

Zo groeit ook de waarde van het netwerk van Facebook nog iedere dag, en dus ook de beurskoers.

Veel mensen geloofden 10 jaar geleden niet dat Facebook ooit 2 miljard gebruikers of ¼ van de wereldbevolking zou aantrekken.

Dat zijn dezelfde mensen die nu niet geloven dat de markt voor cryptomunten kan blijven stijgen, maar het netwerkeffect blijkt van onschatbare waarde.

Hoe meer gebruikers, hoe groter het netwerkeffect, hoe hoger de waarde.

Logaritmische Regressie

We staan nog maar aan het begin van dit exponentiële netwerkeffect, en dus de prijsstijgingen voor de cryptomarkt.

Hoe berekenen we die waarde?

Zoals net werd beschreven, kan je de waarde van het netwerk simpelweg berekenen. Maar je kan ook het netwerkeffect en de groei daarvan uitstippelen op een grafiek. Dit noemen we in de wiskunde een logaritmische schaal in combinatie met een regressionele lijn.

Oftewel, een logaritmische regressie.

Op de bovenstaande grafiek ziet u de logaritmische regressie van Bitcoin (rode lijn) afgezet tegenover de waarde van Bitcoin. De rode lijn vormt een goede gemiddelde van waar de waarde van Bitcoin in de toekomst naartoe zal evolueren.

Het is een wiskundige zekerheid dat de waarde van Bitcoin in de volgende vijf jaar met een factor 10x zal toenemen!

Wie denkt dat Bitcoin zijn limieten al heeft bereikt en een financiële bubbel vormt, heeft weinig kaas gegeten van de waarde van het netwerkeffect.

Financialisatie

Natuurlijk kan je je de vraag stellen: hoe vormt het netwerk zich?

Om terug het voorbeeld van Bitcoin erbij te nemen. Wat ooit begon als een experiment onder enkele technologie-experts, groeide snel uit tot een mondiaal netwerk. Via de razendsnelle communicatie van het internet, ging de bal aan het rollen.

Inmiddels maken miljoen mensen gebruik van Bitcoin, en de cryptosector maakt zich nu op voor de volgende fase van het netwerkeffect: financialisatie.

Wall Street en andere financiële centra hebben de cryptomarkt omarmt, en injecteren er nu miljarden dollars in. Ook worden allerlei financiële producten ontwikkelt rondom Bitcoin: fondsen, ETFs, opties, futures, … Je kan het zo gek niet bedenken.

We hebben enkele recente knipsels verzameld op het internet:

 • Poloniex (top 5 crypto-exchange) werd overgenomen door Circle, een fintech bedrijf gesteund door Goldman Sachs.

 • ING richt zich steeds meer op blockchain, de technologie achter crypto.

 • Morgan Stanley wil een leidinggevende rol innemen in de cryptomarkt.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opsommen van voorbeelden. Wall Street en andere financiële centra maken zich op voor een nieuwe vloedgolf aan crypto.

Financialisatie zorgt voor de volgende implus voor de cryptomarkt. Maar de meeste beleggers focussen op Bitcoin, terwijl er zoveel meer te krijgen is in de cryptomarkt.

De nieuwe generatie Bitcoins

Veel beleggers liepen de parabolische stijging van Bitcoin mis. Ze hollen de parabolische stijging nu achterna, maar dat is niet de juiste aanpak. Nu moet je de ‘achterblijvers’ kopen. Hiervoor moet je bij de Altcoins zijn.

Want wie denkt dat de cryptomarkt enkel bestaat uit Bitcoin, heeft het goed mis. Naast Bitcoin, bestaan er inmiddels meer dan duizend Altcoins. Allen cryptomunten met specifieke technieken en toepassingen. Mogelijk heeft u her en der al een gehoord van een andere cryptomunt: Ethereum, Ripple, … Maar er is zo veel meer in de aanbieding!

Nu moet je de juiste Altcoins kopen, want de rendementen zijn vele malen groter dan bij Bitcoin. De statistieken tonen dit overduidelijk aan. Wie aan het begin van 2017 zijn geld in de grootste cryptomunten had geïnvesteerd, zag zijn vermogen op drie kwartalen toenemen met +235%.

Cryptocoins beleggen

‘Lang niet slecht’ horen we u denken. Dat is het zeker niet.

Maar voor het echte werk, moest u bij de kleinere Altcoins zijn. Wie hetzelfde geld immers in de middelgrote cryptomunten had belegd, die zag de inleg met +4.419% stijgen.

cryptos

(Bron data + grafieken: CopyCoin.nl)

Dat zijn de rendementen waar je met crypto naar op zoek bent. Je zet geld aan het werk in een relatief jong, volatiele sector. Daar wil je als belegger dan ook een voldoende hoog rendement voor in de plaats zien. Met Altcoins zit u dan op de juiste plek.

Toch moet je goed weten waar je mee bezig bent in de cryptomarkt.

Blindelings kopen zit er helaas niet in. Je spaarcenten kunnen immers net zo goed in rook opgaan. Dat wil je niet! Je wil weten wat je koopt, en vooral ook, waarom je het koopt.

In de cryptomarkt zijn enkele aspecten die het verschil zullen maken in de toekomst. De domeinen die grote doorbraken zullen realiseren zijn:

 • Privacy;
 • Transacties;
 • Snelheid.

In het Technologie Rapport hebben we de Beste Cryptomunten verzamelt, die deze onderdelen allen incorporeren.

10 Unieke Cryptomunten

De enorme groei van de cryptomarkt levert voor beleggers bijna een gegarandeerde winst op. Er is echter één grote adder onder het gras: de sector groeit niet enkel in de hoogte, maar ook in de breedte.

Steeds meer techneuten en ondernemers willen hun deel van de cryptomarkt. Hierdoor worden om de haverklap nieuwe cryptomunten gelanceerd. Maar ook het aantal handelsplekken voor crypto schieten als paddestoelen uit de grond.

Om er wat statistieken bij te halen: momenteel zijn er meer dan 1.600 cryptomunten, die worden verhandeld over meer dan 10.000 verschillende markten.

Dit gaat steeds vaker ten koste van de kwaliteit en de veiligheid!

Bij Slim Beleggen hebben we een gespecialiseerd team van crypto-analisten samengesteld, die de cryptomarkten dagelijks van nabij opvolgen. Hun bevindingen worden neergeschreven in het Technologie Rapport.

Inmiddels bestaat onze gespecialiseerde cryptoresearch al 3 jaar, en hebben onze analisten de 10 beste cryptomunten verzameld.

Hieronder ziet u een screenshot van de CRYPTO SHORTLIST in het Technologie Rapport.

Zonder de namen en overige gegevens van onze 10 cryptomunten bekend te maken – dit is exclusief voorbehouden voor de abonnees van het Technologie Rapport – kan u in de begeleidende commentaren lezen dat we alle belangrijke aspecten laten terugkomen in de Selectielijst.

En dat heeft de abonnees van het Technologie Rapport geen windeieren gebracht.

Nu kopen, is straks royale winsten opstrijken

Dit is geen loze uitspraak, we hebben al heel wat ervaring opgebouwd met het investeren in cryptmunten, en het collecteren van dikke, vette winsten.

In het Technologie Rapport rinkelde in het voorbije maanden al meermaals de kassa. We sommen enkele champagne-krukken-knallende-momenten voor u op:

 • Mei 2017: We namen +900% op Ripple.
 • Juni 2017: We pakten (nog eens) +726% winst op Ethereum.
 • Augustus 2017: We namen (nogmaals) +1.041% winst bij Bitcoin.

Let wel, dit is slechts een beperkte greep uit de resultatenlijst. Inmiddels hebben we successen verzameld tot 10.000%!

En je leest het zelf: bijna iedere maand was het raak.

Maar denk vooral niet dat de analisten van het Technologie Rapport op hun lauweren gaan rusten. Ze bleven in de afgelopen periode wroeten in de cryptomarkt, op zoek naar de parels van de toekomst.

Dit geluid valt niet in dovemansoren. Abonnees van het Technologie Rapport weten wat ze weer zullen krijgen. De reacties van onze leden liegen er niet op. Hieronder leest u enkele berichten uit onze mailbox. We gingen er zelfs bij momenten van blozen…

Zoals Gwendoline, ze is erg blij met ons werk.

We werden vooral gelukkig met de reactie van Vincent, die onze service vergeleek met de concurrentie. Zijn woorden raken ons diep.

En bij Wasseem gaat het nog veel beter… tot 1000x zijn abonnement al terugverdiend. Tja, dan hoef je niet meer te twijfelen.

Stuk voor stuk echte kanjers! Want je moet het maar doen, je zuurverdiende centen aan het werk durven zetten in een nog onbekende markt. Maar hun overgrote vertrouwen in onze aanpak, leverde hen rendementen om van te dromen op.

Ook u kan even succesvol worden als Gwendoline, Vincent of Waseem.

Met een simpele druk op de knop, kan u uw eigen abonnement het Technologie Rapport activeren, waardoor u directe toegang heeft tot de 10 BESTE CRYPTOMUNTEN.

Maar het Technologie Rapport heeft nog zoveel meer te bieden. Naast de vaste (en goedgevulde) maandrapporten, worden abonnees op regelmatige basis geïnformeerd over de technologiesector. Want naast cryptomunten, krijgt u ook de beste technologie-aandelen gepresenteerd op een dienblad.

Je waant je in een warm bad, als belegger.

En dat alles voor relatief weinig geld. Een jaarabonnement kost slechts 249 euro (= 20,75 euro/maand). Een abonement van twee jaar kost 399 euro, of omgerekend amper 16,63 euro/maand.

Met een goede kooptip, heeft u uw abonnementsgeld voor meerdere jaren terugverdiend. En u krijgt niet één kooptip, maar u krijgt er meteen TIEN!