We hebben weer een nieuwe Turbo Trade van de maand en gaan deze keer long op Schlumberger. Dit aandeel is als toeleverancier aan de olieindustrie actief en correleert daardoor stevig met olie. Daar spelen we graag op in met een turbo.

Laten we eerst eens kijken naar de grafiek. Hieronder laten we een daggrafiek zien, waarbij we heel duidelijk een steunzone rond de 39 en 38 zien. Dit hebben we aangegeven met twee horizontale lijnen op de grafiek:

We hebben ook een weerstandslijn ingetekend, waarbij we nu rond de 43 een eerste grote weerstand mogen verwachten. Als we hier doorheen breken houden wij rekening met een koersdoel van 46 dollar. Onder de 38 dollar willen we Schlumberger liever niet meer zien, omdat de kans dan groot is dat we ook nog de 36 dollar even aantikken.

Maar, alle eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat wij rond de 36 eerder nog een keertje bij zouden willen kopen. Ook wij kunnen de koersen natuurlijk niet voorspellen en weten dus niet of we nog een keer de 36 te zien krijgen. Voor hetzelfde geldt breken we nu door en dan houden we rekening met een stevige rally. Maar daarover zodadelijk meer. En nu we toch goed steun zien rond de 39 en we nog netjes boven het 50 daags gemiddelde fluctueren, zien we het als interessant om nu al positie in te nemen. En dan eventueel bij te kopen.

Waarom wij positief zijn op Schlumberger

Op de daggrafiek zie je heel duidelijk consolidatie, waarbij de koersen eigenlijk al sinds de start van februari in een groot zijwaarts patroon bewegen tussen de 45 en 38. Aan het begin van januari was Schlumberger – technisch gezien – overbought op de RSI. Dat overboughtsignaal is nu weggewerkt, door deze consolidatie. Een correctie in tijd? Technisch gezien heeft het er alle schijn van.

Ook op de weekgrafiek is er reden tot vreugde, want de uptrend is duidelijk zichtbaar.

Dan hebben we ook nog eens fundamenteel een interessant moment voor oliespelers, die met de dure olie natuurlijk extra in de kijker staan bij beleggers. Schlumberger zien we binnen de sector wel een beetje als een achterblijver, maar verwachten dat deze een inhaalslag kan gaan maken.

Daar spelen we graag op in met een Turbo Trade.

Turbo Trade

We kiezen voor een Long Turbo op Schlumberger met een hefboom van 3. Dat betekent dat als Schlumberger met 1% stijgt, de Turbo 3x zo hard in waarde stijgt. Omgekeerd – als Schlumberger daalt – geldt dat de waarde van de Turbo ook 3x zo snel beweegt.

De Turbo:
ISIN: DE000SF44WA8
Koers Turbo: 13.41
Hefboom: 3
Long/Short: LONG
Stop loss-niveau: 27,9.

Website naar de productpagina.

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Slim Beleggen raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Voor het opstellen van het rapport is door Slim Beleggen gebruik gemaakt van de volgende informatiebronnen: Stockcharts.  Er zijn geen beschermde modellen gebruikt.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit rapport niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit rapport bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het rapport geen rekening is gehouden. Hoewel Slim Beleggen zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het rapport staan.