Goudprijs hoger

Nog niet zo lang geleden vuurde het IMF een waarschuwingssignaal af over de toename van de globale schulden. Je kon hier lezen dat de niet-financiële globale schulden ondertussen zijn opgelopen tot $152.000 miljard. Wat zou de prijs van goud zijn als al die schulden gedekt werden door het gele edelmetaal?

$152 biljoen schulden vertegenwoordigen meer dan 225% van het globale bbp. Dit is meer dan tijdens de piek van de financiële crisis. Om al die schulden 100% te dekken door goud zou de goudprijs tot een fenomenaal bedrag moeten stijgen.

Reken even met ons mee …

Het World Gold Council (WGC) schat dat er in het totaal zo’n 186.700 ton goud werd gemijnd doorheen de geschiedenis. Dit is zo’n 6,5 miljard ounces. Aangezien dat slechts een klein deel van het goud wordt verbruikt, kan men aannemen dat het overgrote deel opgeslagen ligt in een of andere kluis.

$152.000 miljard globale schulden dekken door 6,5 miljard ounces goud kan wanneer de goudprijs zou stijgen tot $23.000 per ounce. Pas dan kan men alle globale niet-financiële schulden wegstrepen tegenover de goudprijs.

>>> Goedkoopste Goudprijs in Nederland & België <<<

Goudprijs dekking schulden

Terug een nieuwe goudstandaard?

Nu is de kans op een 100% door goud gedekt financieel systeem uiteraard bijzonder klein. Maar de globale schulden nemen veel sneller toe dan dat er nieuw goud uit de grond wordt gehaald. Het fictieve getal kan dus nog omhoog.

Overmatige schulden zorgen voor lagere economische groei. En lagere economische groei zorgt voor meer schulden. Dit is een vicieuze cirkel waar men nog moeilijk uit kan geraken, zo waarschuwt ook het IMF.

In de jaren ’70 had bijvoorbeeld de Verenigde Staten een overheidsschuld van $370 miljard. Sinds Nixon het financieel systeem loskoppelde van de goudstandaard, zijn deze schulden gestegen tot bijna $20.000 miljard.

IMF globale schulden

Volgens Frank Holmes van U.S. Global Investors zal de wereld op een of andere manier terug bevriend moeten worden met goud. Globale centrale banken hebben dit al begrepen. Vooral Rusland en China kopen grote hoeveelheden goud.

Uit een onderzoek bij 19 centrale banken blijkt dat 90% ervoor pleit om de goudreserves te verhogen of gelijk te houden. Het is iets dat beleggers misschien maar beter ook doen, aldus Frank Holmes.

Bron: US Funds

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER