De goudprijs wist tijdens de laatste maand van het jaar goede zaken te doen. Als gevolg van de nervositeit op de financiële markten vluchtten de beleggers richting de veilige havens. En goud fungeert al decennia lang als zo’n veilige haven. Als gevolg van de stijging van de goudprijs wisten de goudmijnaandelen het ook goed te doen. Is dit een voorbode voor meer goed goudnieuws?

Tijdens het eerste deel van 2016 wisten de goudmijnaandelen in positieve zin op te vallen. Als gevolg van de dalende aandelenmarkten wisten de goudaandelen bijzonder goede zaken te doen. Een dergelijk scenario zou zich op nu opnieuw kunnen gaan voltrekken.

Goudmijnaandelen kunnen de komende jaren gaan outperformen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat een belangrijke goudmijnaandelen ETF op het punt staat om opwaarts uit te breken. De weerstandslijn die al sinds het jaar 2011 intact is, is genaderd en een doorbraak hier doorheen zou betekenen dat er een einde komt aan de inmiddels achtjarig durende dalende trend.

Is dit hét moment om te switchen naar goudmijnaandelen?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!