Volgens professor Alex Gurevich, voormalig topman bij JP Morgen, komt Bitcoin iedere dag een stap dichter bij de status van digitaal goud. De forse correctie van 2018 is niet de eerste. En iedere correctie die Bitcoin overleeft, versterkt de weg naar digitaal goud. Tijd werkt in het voordeel van Bitcoin, niet het nadeel.

Every day it doesn’t disappear, it gets one step closer to a permanent status of digital gold,” schrijft Gurevich in een op-ed op Yahoo Finance. Hij verwijst hiervoor naar de geschiedenis van goud. Het gele edelmetalen is ook al eeuwen een veilige haven doordat het niet gemakkelijk oxideert en niet nagemaakt kan worden.

Toch is goud niet het meest zeldzame edelmetaal. Het is de middenweg dat goud maakte tot de status die het vandaag heeft. Er is voldoende goud om een munt te zijn, maar toch niet zoveel in overvloed zodat een overproductie de prijs kan manipuleren. Met deze voordelen heeft goud het pleit gewonnen ten opzichte van andere edelmetalen.

Ether is koper, Bitcoin is goud

Gurevich gelooft dat Ether momenteel vecht om het digitale koper van de toekomst te worden, en Bitcoin het digitale goud. De prijs van Ether zal bepaald worden op basis van vraag en aanbod naar de technologie van Ethereum terwijl de prijs van Bitcoin bepaald zal worden op basis van zijn status als digitale veilige haven.

Bitcoin wint momenteel van andere cryptomunten, net als goud won van andere edelmetalen.

Bitcoin had een zware correctie in 2014 en 2018. In tussentijd waren er tal van kleinere correcties. Maar iedere keer Bitcoin een correcties overleeft, wint het aan geloofwaardigheid als status van digitaal goud, aldus Gurevich.

Only Bitcoin is pure digital gold… and I totally buy into that. All the others tend to give up some of the aspects of Bitcoin. For example, being totally decentralized and having no central control. That’s the first one they have to give up to try to have a business model.

Bron: CCN

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)