De digitale cryptomunt Ripple (XRP), de favoriete munt van financiële instellingen, heeft met zijn netwerk een behoorlijk indrukwekkende prestatie neergezet waar veel banken van kunnen leren. Ze zijn er in geslaagd om een transactie van 755 miljoen dollar te vervolledigen in minder dan vier seconden. Als dat nog niet indrukwekkend genoeg is, het kostte slechts 1 dollarcent.

Crypto is zeker nog niet afgeschreven, in tegendeel want de technologie blijft indrukwekkend en banken kunnen er maar beter een voorbeeld aan nemen. Het netwerk van Ripple heeft aangetoond waarom deze technologie nog altijd van toepassing hoort te zijn in de werkelijke wereld.

Uit data van ‘Whale Alert’ blijkt dat er zich een immense transactie heeft plaatsgevonden die slechts vier seconden nodig heeft gehad om 2,1 miljard XRP ter waarde van 755 miljoen dollar te verplaatsen van de ene eigenaar naar de andere en dat tegen slechts een kost van 1 dollarcent.

XRP

Ripple is sinds begin dit jaar gezakt naar de derde plaats op de Coinmarketcap. Hoewel de munt één van de favorieten is van de financiële instellingen, vinden beleggers het eerder een anti-crypto munt omdat de munt niet gedecentraliseerd is. Eén XRP is momenteel 0,36 dollar waard.

Het overgrote deel van de munten is namelijk nog altijd in handen van de Ripple Foundation, een ander groot deel van de munten zou bij banken en instituties zitten en niet bij de ‘gewone’ mens. Het contrast met andere digitale munten is groot, vooral omdat Ripple fungeert als een bedrijf.

Desalniettemin blijft het netwerk ontzettend snel en goedkoop om transacties mee uit te voeren, net daarom dat banken er zo tuk op zijn. De topkoers van 3,82 dollar ligt ver achter ons en voorlopig is niet duidelijk in hoeverre Ripple zal herstellen richting dit onbereikbaar plafond.

Bronnen: BitcoinMagazine

Foto: Vjkombajn – Pxhere