Een van de belangrijkste dingen bij beleggen, is zo weinig mogelijk kosten maken. Voor iedere euro die je te veel uitgeeft aan kosten, kan jouw geld een euro minder opbrengen. Daarom is het ook ontzettend belangrijk om de juiste broker te kiezen. Niet elke broker past bij iedere belegger. De juiste broker kiezen, kan je veel geld opbrengen.

Daarom dat we vandaag eens een marktonderzoek doen bij de 2 van de belangrijkste brokers in Nederland: DeGiro en BinckBank. Voor beginnende beleggers is het ontzettend belangrijk om van start te gaan met de juiste broker. Maar ook voor actieve beleggers is het interessant om eens te kijken of een switch meer voordelen kan opleveren.

Waarom zou je kiezen voor een Broker?

Met de komst van het internet was het plots mogelijk voor financiële instellingen om zich puur te richten op beleggen voor klanten, in het Engels noemt dit ook wel ‘brokerage’. Hiervan is de term ‘broker’ afgeleid, of vrij vertaald ‘handelaar in aandelen’.

Via online toegang wordt het je als klant mogelijk om zelf jouw orders meteen uit te voeren op de financiële markten. De doe-het-zelf-belegger was geboren en kende de laatste jaren een enorme opmars.

Met de online brokers doe je dan ook verschillende voordelen:

– Laagdrempelig: snelle opening en toegang tot de beurs

– Snelle werking: kopen en verkopen van posities gebeurt onmiddellijk, geen tussenpartij

– Lage kosten: veel goedkoper handelen dan bij de bank

– Informatie: naast toegang tot de aandelenmarkt krijg je dikwijls ook toegang tot veel info

Iedere broker legt zijn specifieke accenten. De ene wil bijvoorbeeld vooral goedkoop zijn terwijl de andere vooral gebruiksvriendelijk wil zijn ten opzichte van de klanten. Een andere wil dan weer zo veel mogelijk producten aanbieden of de snelste software etaleren.

Wie wil beleggen via een broker, moet zich dus een paar vragen stellen. Hoe beleg je en waar hecht je veel belang aan? Kijk ook eens na:

  • Het aantal transacties dat je doet
  • De beurzen waar je gaat handelen (België, Nederland, Verenigde Staten, …)
  • De service die je wenst
  • De producten/activa waarmee je wilt beleggen

We overlopen de 2 grootste Nederlandse brokers met hun specifieke karakters. Wanneer je jouw profiel als belegger kent, is het een fluitje van een cent om de juiste broker te kiezen.

Een rekening openen is steeds gratis.

Wie het even wil uittesten, kan altijd een rekening openen zonder verdere verplichtingen. Zo kan je daarna eventueel een virtuele portefeuille aanmaken of kennismaken met het platform. Dit is een zeer handige manier om te achterhalen of de broker bij jouw beleggersprofiel past. Een rekening openen kost geen geld, maar kan je later wel veel geld opbrengen.

Beste Broker van Nederland: DeGiro (De Goedkoopste)

DeGiro Kop

DeGiro werd opgericht door 5 oud-medewerkers van een andere grote broker en richtte zich in eerste instantie vooral op de professionele markt. Maar sinds september 2013 is DeGiro ook beschikbaar voor de gewone, professionele belegger. Met 30 miljard euro aan transacties op meer dan 100 beurzen wereldwijd is DeGiro geen kleine speler.

DeGiro is vooral de goedkoopste speler, een echte prijsbreker. DeGiro biedt beleggers van Nederland tarieven aan die 80% onder de huidige markttarieven liggen (*). Daardoor is DeGiro zelfs op veel gebieden de meest competitieve online broker ter wereld.

DeGiro Kosten

Maar DeGiro is niet alleen goedkoop, het heeft ook een uitgebreid aanbod aan producten. Zo kan je beleggen in aandelen, fondsen, ETFs, futures, hefboomproducten, obligaties, opties, warrants en CFDs.

DeGiro Producten

Een rekening openen bij DeGiro is zeer eenvoudig via hun online formulier.

Om de rekening te activeren dient u wel een klein bedrag over te schrijven zodat DeGiro de tegenrekening kent. De tegenrekening is de enige rekening waarmee je geld kan overschrijven naar DeGiro of geld terug kan boeken. Dit is een veilige procedure en wordt bij de meeste brokers toegepast.

Het bedrag dat je moet overschrijven moet minimaal €0,01 zijn waardoor je dus eigenlijk geen financieel risico loopt. Dat kan via jouw eigen bank of via iDeal. Zo kan je al binnen het kwartier beginnen beleggen bij DeGiro.

(*) 80% goedkoper is een gemiddelde besparing op een productselectie bij vijf andere brokers. Zie berekening op de website van DeGiro.
728x90

Open hier je rekening bij DeGiro

Beste Broker van Nederland: BinckBank (Gebruiksvriendelijk)

BinckBank Kop

BinckBank is een beursgenoteerde onderneming en wil vooral uitblinken op het gebied van service en klantvriendelijkheid. Wie vandaag een rekening opent bij BinckBank krijgt €200 aan transactietegoeden gratis om mee te starten.

BinckBank heeft een zeer gebruiksvriendelijk platform en biedt een snelle en deskundige ondersteuning. Binck bestaat al sinds begin deze eeuw en surfte mee met de opkomst van het internet bij de doe-het-zelf-belegger.

BinckBank klanten

De klantvriendelijkheid is ook duidelijk zichtbaar bij de helpdesk. Deze is telefonisch bereikbaar van 8 uur ’s morgens tot 22 uur ’s avond én op zaterdag. Wie liever per mail werkt, mag binnen de 24 uur een antwoord verwachten.

Binck biedt beleggers realtime koersinformatie aan voor alle beurzen van Euronext die continu ververst worden op uw scherm. Daarnaast krijg je een online newsfeed met alle belangrijke informatie van de beursvloer. De economische newsfeed is afkomstig van het meest betrouwbare persbureau ter wereld.

bekroonde-platformen

Uw portefeuille, vermogen en rendement zijn in één oogopslag beschikbaar. Het portefeuilleoverzicht is altijd up-to-date en in te delen naar uw eigen wensen. Tot op de cent nauwkeurig.

Er zijn 2 mogelijke rekeningen bij BinckBank: Binck Basic en Binck Active.

Zoals de naam doet vermoeden is Binck Basic vooral gericht op de langetermijnbelegger met weinig transacties en scherpe tarieven. Binck Active is voor beleggers die zich meer richten op opties, turbo’s en futures. Deze beleggers krijgen toegang tot ProTrader en Binck360, geavanceerde platformen die een schat aan analysemogelijkheden bieden.

Ten slotte biedt BinckBank ook de mogelijkheid aan om te ‘laten beleggen’. U bepaalt uw doel en het gewenste risico en Binck doen de rest. Op basis van uw risicoprofiel wordt uw geld belegd in een beleggingsportefeuille van hoofdzakelijk wereldwijde en kostenefficiënte indexfondsen.

Start met €200 transactietegoed.

Conclusie

Wil je zo goedkoop mogelijk beleggen, moet je bij DeGiro zijn.

Stel je hoge eisen aan klantvriendelijkheid terwijl je belegt aan een degelijke prijs, moet je bij BinckBank zijn.

Het loont de moeite om een rekening te openen bij beide brokers. Een rekening openen is gratis, je kan de beste broker gebruiken voor de beste strategie en je kan alle voor- en nadelen van de desbetreffende diensten ontdekken. Je wint aan ervaring, kennis en voordelen. Ben je echter al overtuigd van jouw ideale broker, wacht dan zeker geen dag langer. Een goede broker is zoals een goede partner: een verbintenis op lange termijn die jou na verloop van tijd door en door kent.