Na El Salvador wil ook Oekraïne bitcoin en andere cryptomunten legaliseren. Dit is nu al het vijfde land in evenveel weken dat stappen zet in deze richting. Het Oekraïense parlement keurde unaniem een wet goed dat cryptomunten legaal zou maken. Het wordt hierdoor ook steeds meer duidelijk dat overheden beseffen dat bitcoin en crypto er is om te blijven.

Gaat de Oekraïnse president Volodymyr Zelensky zijn krabbel zetten onder het wetsvoorstel dat bitcoin en andere cryptomunten legaal zal maken? Oekraïne is nu al het vijfde land in vijf weken tijd dat stappen heeft gezet om digitale munten te legaliseren. Daarmee volgt het pionier El Salvador dat begin deze week voor een wereldprimeur zorgde.

Het wetsvoorstel werd in 2020 opgesteld. Crypto bevindt zich in Oekraïne in een donkergrijze zone. De bevolking mag gerust cryptomunten kopen en onderling uitwisselen met elkaar, echter worden bedrijven en handelsplatformen streng gecontroleerd door de autoriteiten.

De nieuwe wetgeving zou crypto niet alleen legaliseren, het zou ook bescherming bieden tegen fraude voor gebruikers van digitale munten. Daarenboven zullen ook termen zoals digitale portefeuille, privésleutel en virtuele active opgenomen worden in de Oekraïense wet.

‘Here to stay’

Het zal dus anders zijn dan in El Salvador, waar bitcoin nu een officieel en wettig betaalmiddel is. Echter kan het Oekraïense wetsvoorstel wel een begin zijn voor zulk scenario. Het lijstje van landen dat stappen zet in deze richting wordt groter en groter. Ook landen zoals Panama, Cuba en Duitsland zijn wetsvoorstellen aan het opstellen inzake cryptomunten.

In Duitsland mogen fondsen bijvoorbeeld nu 20 procent van hun portfolio in crypto steken, dat was ervoor helemaal uit den boze. Marktkenners verwachten dat het lijstje zal blijven groeien en dat overheden zullen buigen voor crypto omdat er ook geen ontkomen meer aan is. Kortom, er heerst duidelijk een consensus dat digitale munten er zijn om te blijven en dat dit segment ondertussen een financieel systeem op zich is.

Bronnen: MacKenzie Sigalos – CNBC

Foto: Pxfuel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven