03.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

Het geheim van Wall Street: een briljante melkkoe

Beste belegger,

Hoeveel mensen dromen er niet van: lekker achterover leunen, het handje ophouden en geld vangen?

Staat u met de beide beentjes op de grond. Dan is dat voor u natuurlijk een utopie. Net zoals het vinden van de pot met goud aan het einde van de regenboog.

Maar, is dat wel zo?

Wat ons betreft niet.

‘Bankhangend geld vangen’ ligt dichterbij dan u denkt. Sterker nog: die droom kunt u vandaag nog werkelijkheid maken. Tenminste, als u dit verhaal over de meesterlijke money-maker heeft gelezen.

Er is namelijk een cash-makende strategie, die wereldwijd door de grote financiële partijen wordt gebruikt. Eentje die de particuliere belegger ook heel goed kan inzetten. Alleen is die er nog niet zo bekend mee.

Leest u daarom dit verhaal. Want wij laten daarin zien hoe eenvoudig u extra cash kunt laten binnenstromen.

Maar wees gewaarschuwd: dit is geen kost voor de brave hendrik! Deze materie is op het lijf geschreven voor avontuurlijke beleggers.

Waarom dat zo is en hoe dat allemaal in zijn werk gaat, leggen wij u nu uit.

Maak van uw portefeuille een geldpers!

Eigenlijk willen we het allemaal wel. Onze hand ophouden en cashen. En dan lekker gaan doen wat we altijd al wilden: die fantastische dingen op onze bucketlist.

En nu komt het mooie: geld vangen en uw bucketlist afvinken is heel eenvoudig te combineren. Tenminste, als u goed belegt.

Natuurlijk kunt u denken dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Snappen we helemaal. Toch valt het allemaal reuze mee. Kwestie van beleggen met de juiste strategie.

Die hebben wij voor u klaar staan.

Eentje waarmee u periodiek een stroom passief inkomen kunt gaan incasseren. Want de basis van de strategie bestaat uit een portefeuille dividendaandelen.

Klinkt dat saai? Misschien wel, maar vergeet niet: dividend zorgt voor een constante stroom van inkomsten. Het maakt daarbij niet uit of de aandelenkoers nu stijgt of daalt.

Historisch gezien is dividend ook DE rendementsversneller bij uitstek.

Kijkt u maar eens naar de volgende grafiek. Die toont namelijk dat als u van 1997 tot en met 2017 in S&P 500 aandelen belegde. U 190% rendement had gemaakt.

Maar…

Zou u de ontvangen dividenden in diezelfde periode geherinvesteerd hebben in de S&P 500, dan had u een fenomenaal rendement van 321% gemaakt. Een werkelijk reusachtig verschil!

Klinkt al een stuk interessanter, nietwaar?

Maar de echte sexappeal komt toch wel van de kip met gouden eieren van onze strategie.

U zult maandelijks namelijk extra cashflows ontvangen, bovenop de dividenduitkeringen. Dat doet u door uw dividendportefeuille helemaal uit te melken. Door optimaal gebruik te maken van de kansen die de aandelenmarkten bieden.

Hoe dat werkt, zullen we zo direct vertellen.

Deze strategie wordt zoals gezegd nog niet zoveel door particuliere beleggers gebruikt. Jammer, want zo lopen ze een briljante melkkoe mis.

De grote professionals zetten er echter al jaren op in. Fondsen, vermogensbeheerders en grootbanken.

Een strategie voor vrijbuiters; beleggers die het avontuur niet schuwen

Waarom particuliere beleggers er dan nog niet vol voor gaan?

Dat is voor het grootste deel te verklaren door onbekendheid en angst. Dat moeten we even uitleggen.

Het grote particuliere beleggerspubliek is nog niet bekend met deze manier van beleggen. Zo ligt deze strategie bijvoorbeeld niet kant-en-klaar op de schappen bij de banken. Ook lees je er niet veel over in de financiële blaadjes.

Echt jammer, want het is een profijtelijke bezigheid.

Waarschijnlijk heeft het ook te maken met de spil van de strategie: opties.

Zo het hoge woord is er uit.

Als het woord opties u meteen een zenuwachtig gevoel geeft. Dan bent u misschien niet een rasechte vrijbuiter. Maar laat u niet meteen uit het veld slaan.

Want dat is wat veel beleggers doen. Ze horen of lezen ‘opties’ en slaan meteen op de vlucht.

Niet nodig wat ons betreft. Opties jagen onterecht angst aan. Dat komt weer doordat veel beleggers er de etiketjes ‘ingewikkeld’ en ‘risico’ op geplakt hebben.

Het cliché ontrafeld: opties zijn gewoon een piece of cake in de praktijk

Toegegeven, opties komen met een hele mond vol terminologie: calls, puts, contracten, premies, uitoefenprijzen, expiratiedata.

Toch, als je het platslaat. Dan blijkt het allemaal erg mee te vallen met die optie-materie.

Om te beginnen zijn er twee smaken:

  1. Call-optie (call) en
  2. Put-optie (put).

Beide kunt u zowel kopen als verkopen. En daaraan zijn respectievelijk rechten en verplichtingen verbonden.

We leggen nu uit hoe dit allemaal werkt. Het is namelijk belangrijk dat u begrijpt wat opties zijn en wat je ermee kunt. Zodat u straks snapt wat voor een belangrijke rol deze spelen in de strategie voor onze dividendportefeuille. Een strategie die we u zo direct gaan onthullen.

Investeer daarom eerst even een minuutje of 10 om de highlights tot u te nemen.

Het zou trouwens zomaar kunnen dat u onbewust al eens met opties te maken heeft gehad. Bijvoorbeeld als u ooit een koopoptie op een woning heeft genomen.

Want als u een koopoptie neemt op een woning. Dan heeft u die woning nog niet gekocht. Maar u verzekert zich voor een korte periode van de mogelijkheid om daadwerkelijk te kopen. De verkoper mag het huis gedurende die periode niet aan een ander verkopen. Een dergelijke optie heeft een looptijd van enkele dagen en wordt vaak gratis geboden.

In de beleggingswereld gaat het met opties eigenlijk net zo.

Stel u wilt aandelen van bedrijf ABC in uw portefeuille opnemen (want die heeft u nog niet). En die handelen aan een koers van 20 euro. Dan kunt u vandaag op de beurs een order inleggen.

Maar u kunt ook wachten. Bijvoorbeeld omdat u de aandelen tegen een lagere koers wilt kopen. Laten we zeggen dat u de aandelen eind mei voor 19 euro wilt kunnen aanschaffen.

In plaats van nu de aandelen ABC aan 20 euro te kopen, neemt u een koopoptie op die aandelen. Om ze eind mei te kunnen kopen voor 19 euro. Net zoals u een koopoptie op een woning zou nemen.

Alleen is een optie op aandelen niet gratis.

Het kost nu eenmaal geld om op jouw moment tegen de door jou gewenste koers aandelen te kunnen kopen.

  • Call-optie: zo’n koopoptie op aandelen noemen we een ‘call’. Daarvoor betaalt u (net als voor aandelen) de koers van dat moment.
  • Optiepremie: de koers van dat moment wordt ook wel de optiepremie genoemd. (In ons voorbeeld nemen we een koers van 75 eurocent. Maar dat leest u zo).

Nu werkt het in de praktijk zo. Als u 1 call heeft gekocht, dan bezit u daarmee in feite 1 optiecontract.

  • Optiecontract: 1 call-optiecontract geeft u het recht om 100 aandelen ABC tegen 19 euro te kunnen kopen aan het einde van de maand mei.
  • Expiratiedatum: optiecontracten lopen af aan het einde van iedere maand. Uw optie loopt eind mei af.

Een optiecontract noteert op de beurs tegen een optiepremie voor 1 aandeel. Maar het contract geeft een recht op 100 aandelen. Daarom kost deze optie u 100 keer 75 eurocent. Zegge 75 euro.

Het kost u dus 75 euro om eind mei de aandelen ABC te kunnen kopen aan een koers van 19 euro.

  • Looptijd: de periode tot het einde van de maand mei is de looptijd van de call.
  • Uitoefenprijs: de koers van 19 euro is de uitoefenprijs. Zeg maar de koers waartegen u de aandelen kunt kopen aan het einde van de looptijd.

U leest het. Zo ingewikkeld is het dus allemaal niet.

Maar tot zover de droge kost.

Want voor een belegger is de volgende vraag pas echt interessant: wat betekent dit voorbeeld van een call nu in ‘pingping’?

Fantastische rendementen in korte tijd!

Eind mei blijkt de koers op 21 euro te staan. Dat is mooi, want nu mag u de 100 stukken kopen voor 19 euro. Zo heeft u direct een winst te pakken van (100 keer [21 minus 19 euro]) = 200 euro. Daar moet u dan de kosten van de optie nog afhalen: 75 euro.

Het resultaat: u heeft 125 euro (200 minus 75 euro) verdiend in anderhalve maand tijd. Op papier weliswaar, want u heeft de aandelen nu in bezit. Verkoopt u ze, dan kunt u de winst opstrijken.

En 125 euro verdienen op een investering van 75 euro, dat is een rendement van bijna 67%!

Da’s lang niet gek.

 

Naast het verzilveren van de call (en dus het aanschaffen van de 100 aandelen ABC) is er ook een andere mogelijkheid. U zou de optie kunnen verkopen.

Dan incasseert u de optiepremie, het bedrag dat de markt op dat moment geeft voor die optie. Maar daarover straks meer.

De ideale verzekering voor uw portefeuille

Eerst heeft u van ons nog een uitleg over put-opties tegoed.

Hiervoor hebben we dus het recht op het kopen van aandelen besproken, de call-optie. Maar u kunt ook een recht op het verkopen van aandelen aanschaffen.

Dat is de put-optie (put).

Een put kunt u bijvoorbeeld kopen als u de onderliggende aandelen al in portefeuille heeft. En u verwacht dat de prijs ervan gaat dalen.

Stel u verwacht een koersdaling van aandeel ABC naar 18 euro eind mei.

  • Dan kunt u een put kopen met een uitoefenprijs die boven die 18 euro ligt.
  • Laten we zeggen 21 euro.
  • En die put kost u 80 euro.

Als nu eind mei de koers inderdaad gezakt is naar bijvoorbeeld 19 euro.

  • Dan mag u 100 aandelen ABC verkopen aan een koers van 21 euro.
  • Zo voorkomt u een verlies van 200 euro.
  • Want zou u de put niet hebben, dan verkocht u aan 19 euro.

Ok, van die winst moet u de kosten (80 euro) nog afhalen. Maar dan nog bent u (200 minus 80 euro) 120 euro beter af, dan zonder de put.

Perfecte verzekering dus zo’n optie.

Want dat is het feitelijk.

  • Voor een premie van 80 euro verzekert u zich met de put tegen een beleggingsrisico: een flinke koersdaling in dit geval.
  • En voor een premie van 75 euro verzekert u zich dus met de call tegen een ander risico: het risico van een koersstijging, waardoor u duurder aandelen zou moeten aankopen.

Het etiketje ‘risico’ dat veel beleggers automatisch op opties plakken, is wat ons betreft in die gevallen dan ook misplaatst.

De lucratieve kant van optiecontracten

We zullen trouwens de laatsten zijn die beweren dat optie-beleggen risicoloos is. Want dan zouden we liegen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat een optie waardeloos afloopt.

Dat gebeurt in het geval van onze call, als de koers van aandeel ABC eind mei op bijvoorbeeld 16 euro staat. Voor ons is het dan niet interessant om die call uit te oefenen, want dan zouden we 19 euro per aandeel betalen. En we zijn natuurlijk niet gek.

Niemand heeft dan nog interesse in die call. De waarde zal naar nul gaan. We verliezen dan 75 euro, de premie die we voor de call hebben betaald.

Het is ook gewoon een hele kunst, om goed te voorspellen of een aandeel gaat stijgen of dalen. Zeker als je ook nog de juiste periode daarbij moet voorspellen.

Beleggers die dit keer op keer proberen, zijn puur aan het speculeren. In de hoop op een mooie klapper. Maar die komt vaker niet dan wel…

Risico komt van het niet weten wat je doet – Warren Buffett

Wij kiezen dan ook niet voor het beleggen met opties op deze manier: het kopen van een recht op de koop of verkoop van aandelen.

Nee, wij gaan aan de andere, lucratieve kant van het optiecontract zitten. Want we weten exact wat we doen en hoe onze strategie geld oplevert.

Zet de geldkraan maar open

Zoals altijd bij een contract en een transactie, is er een kopende en verkopende partij.

Wij gaan dus aan de verkoopkant van de optie zitten. In beleggersjargon ‘schrijven’ we dan een optie. Dat doen we, omdat we dan de premie ontvangen. De premie die de koper voor de optie betaalt.

Als wij de verkoper van de call uit het voorbeeld zouden zijn.

  • Dan ontvingen wij van de koper de premie van 75 euro.
  • Die koper kreeg daarvoor het recht om de aandelen te kopen.

Als verkopende partij krijgen wij dus de premie.

  • Maar we zijn ook meteen een verplichting aangegaan.
  • Zodra de kopende partij zijn recht uitoefent (en dus de aandelen koopt), hebben wij de plicht die 100 aandelen te leveren.

Stel de koers is 21 euro eind mei. Dan zijn we verplicht de aandelen te leveren aan 19 euro.

  • Hebben we die 100 aandelen ABC in onze portefeuille, dan schieten we er 2 euro per aandeel bij in. Bovendien zijn we de aandelen kwijt.
  • Hebben we de aandelen niet in het bezit. Dan moeten we die eerst nog op de beurs kopen en daarna leveren.

(Wees gerust: wij schrijven NOOIT call-opties als we de aandelen niet in ons bezit hebben)

In deze gevallen maken we dus verlies op onze positie.

Maar, vaak loopt het anders.

Foto Credit: Pixaby

Een call loopt regelmatig waardeloos af. In dat geval is er dus niets aan de hand voor ons. We zijn gewoon 75 euro rijker geworden (dat is de premie die we hebben geïncasseerd van de koper).

Dus in tegenstelling tot wat veel beleggers geloven, kan je met opties juist met heel weinig risico geld verdienen.

Helemaal interessant is het om put-opties te schrijven.

Dubbel incasseren: geld vangen en een extra passieve inkomensbron binnenhalen

Schrijven we een call, dan is dus de kans aanwezig dat we de aandelen moeten gaan leveren.

Omdat onze portefeuille bestaat uit dividendaandelen, verliezen we dan een deeltje van ons passieve inkomen: we zijn namelijk een pakketje aandelen kwijt dat ons periodiek dividend opleverde.

Maar niet getreurd, we hebben in elk geval de premie geïncasseerd. En we hebben nog de opbrengst van de verkoop van die aandelen.

Dat kan meteen weer geïnvesteerd worden. Wederom door calls te schrijven. Of door puts te schrijven.

Puts schrijven is op twee manieren zeer interessant:

  • We ontvangen de premie.
  • We zijn verplicht de aandelen te kopen, als die eind mei 21 euro of hoger staan (we houden nog even het voorbeeld van hiervoor aan).

Die laatste, de verplichting, klinkt misschien eng. Zo moeten we namelijk geld achter de hand houden voor het geval we de aandelen moeten kopen. Maar, nu komt de essentie van onze strategie.

Onze portefeuille bestaat uit dividendaandelen. We willen immers passief inkomen incasseren. Dus schrijven we die put-opties op dividendaandelen, die we toch al graag in onze portefeuille willen hebben.

Gebeurt het dan een keer dat we onze verplichting moeten nakomen. Dan is er geen man over boord. Want dan kopen we dus een pakketje dividendaandelen dat we toch al op het oog hadden.

Die dividendaandelen helpen ons meteen weer aan extra passief inkomen. En het geweldige is: we hebben er ook nog een premie voor ontvangen, toen we de verplichting aangingen. Win-win dus.

De meesterlijke money-maker strategie: simpel cashen met avontuurlijke bonus

De strategie is dus eigenlijk heel simpel.

  • We bouwen een dividendportefeuille op, die ons passief inkomen garandeert.
  • Op de dividendaandelen in die portefeuille schrijven we call- en put-opties.
  • Zo ontvangen we flinke premies, die we weer gebruiken voor investeringen.

Avontuurlijk bovendien, want:

  • soms moeten we dan aandelen leveren (bij geschreven calls) of we moeten ze afnemen (geschreven puts).

Op deze manier melken we onze dividendportefeuille helemaal uit. Keer op keer.

Wie opties dus op de juiste manier inzet, creëert een hele veilige strategie die direct geld oplevert. Al vanaf dag 1.

Nu hebben we veel abonnees, die niet hun totale beleggingsportefeuille in een dividendstrategie willen steken. Daarom hebben we goed nagedacht over een opzet die beter voldoet aan de wensen van onze beleggers.

En die hebben we gevonden.

We hebben ons bestaande Turbo Dividend Rapport in een nieuw jasje gestoken.

Het Turbo Dividend Rapport: het geheim achter de meesterlijke money-maker

Het Turbo Dividend Rapport in oorspronkelijke vorm bestaat al een paar jaar. En het heeft altijd geleund op analyses van twee andere rapporten: Hoog Dividend en Groei Dividend.

In de portefeuilles van die twee rapporten zitten veel kwaliteitsaandelen. Dividendtoppers met soms een prijzige koers. En dat maakt het nou net niet voor iedereen mogelijk om hieraan volop mee te doen.

Maar daar hebben we dus iets op gevonden: Het Turbo Dividend Rapport nieuwe stijl.

Daarin hebben we aandelen met een wat lagere koers opgenomen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Ook met een kleinere beleggingsportefeuille.

Dat niet alleen.

Het Turbo Dividend Rapport:

  • maakt nog steeds gebruik van analyses van het Hoog Dividend Rapport en het Groei Dividend Rapport.
  • neemt ook aandelen in portefeuille die in de twee genoemde rapporten staan.
  • gebruikt volop geschreven calls en puts om extra rendement en cash te genereren.

>Neem een abonnement op het Turbo Dividend Rapport

Het rapport dat geld in het laadje brengt

Het Turbo Dividend Rapport is de ideale manier om meer te halen uit uw dividendportefeuille.

Deze speciale methode – vooral gebruikt door professionele beleggers – heeft zich al meermalen bewezen.

Zo is met slechts 1 positie door een combinatie van schrijven van opties, ontvangen van dividend en het verkopen van de aandelen binnen 5 maanden ruim 535 euro verdiend.

In dit succesvolle rapport wordt maandelijks gekeken naar kansrijke dividendaandelen om deze strategie mee uit te voeren.

Dat betekent maandelijks een:

  • portefeuille update (iedere vierde maandag van de maand).
  • voorstel voor de te hanteren strategie.
  • analyse van een nieuwe kooptip (als die aan de orde is).

En als het nodig is, zullen we natuurlijk tussentijdse alerts sturen.

Abonneren op het succesnummer: het Turbo Dividend Rapport

Abonneren is dus vrij eenvoudig. Bovendien kunt u kiezen uit 3 soorten looptijden:

1. Kennismaking zonder verplichtingen achteraf

  • een abonnement van 1 maand voor € 39,95 (eenmalig)
  • daarna stopt het abonnement automatisch. Zonder verplichtingen of gedoe.

2. Een vol dividendjaar avontuur voor de prijs van 7 aandelen Royal Dutch Shell

  • een abonnement voor 12 maanden (€ 16,58 p/mnd)

3. Twee jaar dividendmelkkoe-strategie voor de prijs van nog geen 2 aandelen Apple

  • een abonnement voor 24 maanden (€ 12,46 p/mnd)

 

U krijgt trouwens ook nog eens de Turbo Dividend Quick Start Guide gratis!

Daarin kunt u op uw gemak nog eens alles nalezen over opties en de werking daarvan.

>Neem een abonnement op het Turbo Dividend Rapport

Wilt u nog meer dividend-actie en leesvoer? Overweeg dan een Dividend COMBI abonnement.

Dat is een combinatie van de rapporten Hoog Dividend, Groei Dividend en Turbo Dividend. Die krijgt u dan alle drie een heel jaar lang maandelijks toegestuurd.

En dat voor de prijs van 6 aandelen Coca-Cola, een all time favorite dividendaandeel van de grootmeester zelf: Warren Buffett.

Welk abonnement u ook kiest. U zult maandelijks profiteren van de briljante melkkoe strategie, uw eigen geldpers.