01.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

Actief beleggen met ETFs

Beste belegger,

Een ETF staat voor Exchange Traded Fund. Dit wil zeggen dat je met de aankoop van 1 ETF bijvoorbeeld een volledige sector of index kan kopen. Dit zijn ideale instrumenten voor actieve beleggers die niet het risico willen lopen in 1 bedrijf te beleggen.

Beleggen met ETFs maakt het u alleen maar gemakkelijker. Je hebt automatisch een sterke spreiding van activa.

Het ETF Rapport is een 2-maandelijkse publicatie die er op gericht is om de beste ETFs te selecteren, te bespreken en er twee modelportefeuilles mee op te bouwen.

-1. Het Consensus Rapport

Dit rapport gaat beleggen via de visie van alle Slim Beleggen analisten. Slim Beleggen heeft tal van succesvolle rapporten. Regelmatig steken deze analisten de koppen samen en bespreken ze wat ze van de toekomst verwachten. Op basis van een consensus binnen dit analistenteam wordt een portefeuille beheerd.

-2. Het Market Driven Rapport

In dit rapport kijkt men naar de trends en kapitaalstromen van de financiële markten. Men luistert niet naar elkaar, maar naar wat de financiële markt te vertellen heeft. Er worden ETFs ingenomen in de sectoren die het meeste kans maken op een stevige rally.

Je krijgt bij ieder rapport ook nog een uitgebreide visie van de financiële markten en alle posities (aan- en verkoop) worden uitvoerig gemotiveerd.

 

Beleggen met ETFs zoals het hoort

 

Een van de belangrijkste uitdagingen van beleggers is namelijk om de portefeuille zodanig uit te balanceren dat risico en rendement optimaal in evenwicht zijn.

Iedereen in het adviescomité heeft jaren beleggingservaring, en iedereen heeft zijn specialiteit: aandelen, obligaties, grondstoffen, thema’s…

1 keer per maand volgen ze het advies van elkaar en 1 keer per maand volgen ze het advies van de financiële markten.

Die rijke ervaring zorgt ervoor dat we twee modelportefeuilles van de beste ideeën kunnen samenstellen. De beste ETFs voor u op een dienblaadje!

Een verdeling ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

ETF Modelportefeuille

Het grote voordeel van ETFs is dat iedereen met een beleggersrekening, online of bij een grootbank, deze producten kan kopen zonder beperking.

Je hoeft geen klant te zijn bij een bepaalde bank of broker: bij elke instelling kan ze kopen.

De performance van de modelportefeuille wordt realtime berekend en volgens de regels van de kunst: aan- en verkoopkosten worden mee verrekend, de uitbetaling van dividenden, en zelfs de wisselkoersen.

We werken met 2 portefeuilles van €50.000. Maar iedereen kan dit naar eigen middelen opvolgen. Wil je niet beleggen met €50.000 maar met €5.000, deel je de aantallen van de aangekochte ETFs door 10. Zo simpel kan het zijn.

Op die manier kan u perfect de portefeuille zelf navolgen. Het denkwerk is voor de analisten, het rendement voor u.

Het ETF Rapport op de voet volgen kan al voor minder dan €17 per maand.