01.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

Beleggen in Chinese aandelen

Waar zou jij liever in beleggen? Dure aandelen uit een economie die traag groeit … of goedkope aandelen uit een economie die snel groeit?!

Chinese aandelen markt

Wie vandaag de groeimarkten – en Chinese aandelen in het bijzonder – negeert, heeft weinig kaas gegeten van beleggen , neem dat maar van ons aan. Steeds meer prominente beleggers luiden de alarmbel over de dure Amerikaanse aandelenmarkt. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze opnieuw forse verliezen zal slikken.

Gelukkig zijn er nog andere plaatsen in de wereld waar interessante aandelen te vinden zijn, … en goedkoop. Wie zijn beleggershorizon durft verruimen, zal ons over enkele jaren bijzonder dankbaar zijn.

De Verenigde Staten heeft een CAPE van 25, wat een van de hoogste is uit de geschiedenis. China heeft momenteel een CAPE van … 8.

China steekt er in de jongste maanden met kop en schouders bovenuit, en lijkt nu zelfs aanstalten te maken op een meerjarige uitbraak. Maar niemand heeft het in de gaten!

Al 2 jaar vormen Chinese aandelen een bodem tegenover Amerikaanse aandelen. En nu heeft China een hoger bodem ingezet en is de opwaartse trein vertrokken. Dat wil zeggen dat Chinese aandelen beter gaan presteren dan de Amerikaanse in de komende jaren.

Chinese aandelen vs Amerikaanse aandelen

En alles je nog eens wilt weten wat dat betekent, moeten we gewoon terugkijken naar de vorige periode dat dit gebeurde. We moeten er geen tekenen bij maken …

Chinese aandelen 2014

Bij Slim Beleggen volgen we de koersactie in China van nabij. Want van één zaak kan u alvast op aan: als de Chinese beurs uitbreekt, dan gaan alle remmen los. Wat dan kan volgen, tart de verbeelding van iedere belegger.

We spreken uit ervaring, want het is nog maar twee jaar geleden dat we een enorme rally van Chinese aandelen meemaakten (zie bovenstaande grafiek).

 

We zien vandaag dezelfde formatie in de grafiek als we rond dezelfde periode in 2014 zagen, namelijk dat de Shanghai-index steeds meer aan kracht wint vergeleken met de S&P 500.

Dit was destijds de voorbode van een onvergetelijk rally. We pakten daarna op enkele maanden ruimschoots 150% op onze China positie(s) in het Groeimarkten Rapport. En opnieuw zien we zo’n kans ontstaan om indrukwekkende rendementen te boeken.

We adviseren geen aandelen die enkel noteren in Hong Kong of andere exotische beurzen.

Nee, bij ons vindt u enkel Chinese aandelen met een beursnotering in Amerika, Londen of Europa. Iedereen met een normale beursrekening moet onze KOOPTIPS kunnen kopen.

Dit biedt voor ons de garantie dat iedere belegger, van onervaren tot expert, toegang heeft tot het enorme koerspotentieel van Chinese aandelen.