01.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

Beleggen in fondsen

Slim Beleggen in fondsen

Wie wil beleggen in fondsen kan uiteraard ook naar zijn bank gaan. Maar krijgt u er ook de beste behandeling?

Wie op zoek gaat naar een beleggingsfonds zal al snel merken dat er niet tientallen of honderden, maar DUIZENDEN fondsen te vinden zijn. Als particuliere belegger daaruit de beste fondsen selecteren, is bijna onmogelijk.

Een bankier zal u natuurlijk graag loodsen door deze jungle. Maar een aandachtige belegger zal constateren dat de lieftallige dame of heer vaak de fondsen van zijn/haar bank in de kijker plaatst.

Uw geld verdient beter!

De beste spreiding van de beste kwaliteit voor het hoogste rendement!

De analisten van Slim Beleggen Fondsen analyseren en evalueren deze duizenden fondsen. Ze gaan op zoek naar de beste fondsenbeheerders die wél beter presteren dan een index. En … ze geven een ONAFHANKELIJK advies.

Het advies is niet gebonden aan een bank of financiële instelling. Dit stelt de analisten in staat om steeds het neusje van de zalm naar voor te schuiven.

Dat gebeurde bijvoorbeeld met een fonds dat investeerde in Brazilië. Je zal geen enkele bankier gevonden hebben die Brazilië naar voor had geschoven de laatste 2 jaar. De analisten van Fondsen wel. En daarmee behaalden ze een rendement van 90% op 14 maanden.

Niet gebonden zijn aan een bank, heeft zo zijn voordelen. De analisten doen hun huiswerk in alle eerlijkheid en met het oog wat HET BESTE is voor DE KLANT.

Met de juiste fondsen bent u zeker dat uw geld de beste behandeling krijgt. Je kan bijvoorbeeld bijzonder eenvoudig je risico spreiden.

Wie bijvoorbeeld in technologieaandelen wil beleggen zonder het risico te lopen met een kater achter te blijven door het foute technologieaandeel te kopen, kon perfect een fonds kopen.

Wie dit technologiefonds had gekocht 15 jaar geleden, had van iedere €10.000 meer dan €50.000 gemaakt. En dat terwijl een gemiddeld technologieaandeel slechts €40.000 had opgebracht. Het juiste technologiefonds presteerde met andere woorden meer dan 20% beter!

Volgens academisch onderzoek doet 80% van de actieve managers het minder goed dan de benchmark op lange termijn. Het goede nieuws is dat 20% het beter doet. Het nog betere nieuws is: Het is mogelijk om deze toppers op lange termijn te identificeren!

Beleggen in obligaties is ook niet weggelegd voor iedere belegger. Maar wanneer je de beste managers loslaat op op deze sector, krijg je ongelooflijke rendementen. Dit fonds presteert maar liefst meer dan 50% beter dan de benchmark en een gemiddeld globaal obligatiefonds.

Dat kwalitatief, onafhankelijk opzoekingswerk loont, ziet u direct aan onze 2 portefeuilles.

Eerst is er de conservatieve portefeuille met fondsen met een laag risicogehalte. Hier staat return VAN kapitaal voorop.

Ten tweede is er de dynamische portefeuille met fondsen met een hoger risicogehalte. Hier staat return OP kapitaal voorop.

Wat valt er direct op?

  • Bijna geen enkel fonds laat een negatief rendement zien.
  • Rendementen bij de conservatieve portefeuille tot 40% en de dynamische portefeuille boven 50%
  • Het overgrote deel van de fondsen heeft ook een kostenplaatje onder 2%.

Bij Fondsen hebben wij helemaal geen probleem met het betalen van kosten. Waarom? Omdat deze beheerders dat ook verdienen. Fondsenbeheerders die beter presteren dan de benchmark mogen iets meer kosten aanrekenen van ons.

Een ETF met 0,10% kosten die evengoed doet als de benchmark of een fonds dat 2% kosten aanrekent en 10% béter doet dan de benchmark. Wat kies jij?

Wij kiezen voor de kwaliteit. 80% van de fondsenbeheerders zijn hun geld niet waard, maar wij focussen op de 20% die wél hun geld waard zijn.

Dat is de kwaliteit die onze analisten te bieden hebben. Zij selecteren uit duizenden fondsen de juiste fondsen die beter presteren dan al de rest samen. Zo heb je de beste spreiding van de beste kwaliteit voor het hoogste rendement.

Het Fondsen Rapport van Slim Beleggen is er al vanaf €12,50 per maand.