01.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

10 Bitcoin Experts voorspellen prijs van $40.000 tot $1 miljoen

Bitcoin piekte (voorlopig) al vlot boven $10.000 per BTC. Inclusief Bitcoin Cash en Bitcoin Gold ligt het rendement nog een stuk hoger. Er zijn dan ook veel analisten die hoogtevrees krijgen. Maar het is verre van onlogisch dat Bitcoin nog véél méér kan stijgen. We laten 10 experts aan het woord.

Horen we $1 miljoen per BTC?

Casares, voormalig directeur bij PayPal en nu CEO van Bitcoin wallet Xapo:

Het internet heeft nog geen munteenheid en heeft er dringend een nodig.” Hij raadt aan om 1% van je vermogen in Bitcoin te steken en er 10 jaar niet naar te kijken.

Blockchain CEO Peter Smith en voormalig Snapchat investeerder Jeremy Liew zien de prijs van Bitcoin nog veel verder stijgen dan vandaag:

“We geloven dat de bekendheid, liquiditeit en het eenvoudig transport van Bitcoin zal blijven verbeteren. We verwachten dat de komende jaren het aantal gebruikers van Bitcoin kan stijgen van 6,5 miljoen naar 400 miljoen. De gemiddelde gebruiker zal volgens hen $25.000 aan Bitcoins bezitten. 400 miljoen gebruikers maal $25.000 per gebruiker is een marktwaarde van $10.000 miljard.”

Topanalist van Wall Street Tom Lee:

“Bitcoin bestaat al 7 jaar en is nog nooit gehackt. Dat is een ‘store of value’ die kan tellen. Om 1 unit in de blockchain van Bitcoin te veranderen heb je meer dan $30 miljard nodig. Bitcoin wordt het goud – de veilige haven – van de nieuwe generatie. Als Bitcoin slechts 5% van de goudmarkt voor zich kan winnen, betekent dit een prijs van $25.000 per BTC. Maar de lage liquiditeit zorgt ervoor dat het moeilijk is voor grote beleggers om Bitcoin te kopen. Dit kan op een bepaald moment voor een ‘liquidity spike’ zorgen. En dan kan Bitcoin zelfs stijgen tot $75.000 per BTC.”

 

Volgens Iqbal Gandham moet Bitcoin zelfs stijgen naar $1 miljoen om zelfs nog maar leefbaar te zijn.

De volgende 3 tot 5 jaar moet Bitcoin stijgen naar $1 miljoen willen mensen Bitcoin zien als een waardig betaalmiddel, zegt Gandham. Maar ze gaan niet betalen met Bitcoins, maar met Satoshi. Een Satoshi is de kleinste eenheid van een Bitcoin. Volgens Gandham moet 1 Satoshi de waarde hebben van 1 dollarcent wil het grote publiek er gebruik van maken om bijvoorbeeld een koffie of een brood mee te kopen. Dit betekent dat de Bitcoin dan $1 miljoen waard moet zijn.

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, gelooft sterk in Bitcoin:

“Er is een eindig aantal Bitcoins dat ooit zal bestaan. Goud kan je mijnen en blijven mijnen, ieder jaar opnieuw. Om goud te mijnen, heb je investeringen nodig. Goud is dus beter dan fiatgeld. Maar Bitcoin is een wiskundig wonder en niemand kan wiskunde veranderen. Daarom dat Bitcoin beter is dan goud” – aldus Steve Wozniak.

Ronnie Moas, van Standpoint Research die tussen 2008 en 2016 bovenaan de lijst van beste ‘stock pickers’ stond, richt nu zijn pijlen op Bitcoin:

“Er zullen maar maximaal 21 miljoen Bitcoins in circulatie komen. Beleggers zullen er om vechten in de toekomst”, aldus Ronnie Moas, “Wanneer slechts 1% van het kapitaal in cash, obligaties, aandelen en goud naar Bitcoin en andere cryptomunten stroomt, zullen de koersen nogmaals exploderen.” – Het komend decennium ziet hij zelfs een koersdoel van $25.000 tot $50.000.

Cathie Wood, CEO bij Ark Investment Management, zegt dat cryptomunten als Bitcoin en Ethereum een heel nieuwe wereld gaan scheppen:

“De netwerkwaarde van Bitcoin en Bitcoin Cash ligt gecombineerd boven $100 miljard en het groeit snel. Maar de waardering is nog altijd veel lager dan die van Apple of Amazon. En het idee kan de wereld veel meer veranderen dan die twee, zegt Wood. De financiële wereld beseft nog niet goed hoeveel de cryptomunten hun wereld kunnen veranderen. Geld zal dankzij Bitcoin en via het internet gratis worden.”

Miljardair Michael Novogratz was vroeg op de afspraak wat cryptomunten betreft. Hij verdiende er al een fortuin mee:

“Het is gewoon te interessant om er niet aan deel te nemen”, aldus de voormalige succesvolle hedge fund manager. Hij ziet Bitcoin binnen het jaar nog stijgen naar $40.000.

En onze visie mag natuurlijk ook niet ontbreken:

“We blijven het onderstrepen: wie denkt dat de huidige totale waarde van 200 miljard USD een top markeert, heeft niet goed zitten opletten. We zullen dit pas echt eens grondig evalueren als we richting 1.000 miljard USD (en meer) staan.

Inderdaad, dat is nog eens een 10-voud van de huidige marktkapitalisatie. In een dergelijke scenario zal de prijs van Bitcoin eerder boven 25.000 USD stijgen, in plaats van onder 2.500 USD dalen. Laat uw hoofd niet op hol brengen. Blijf gewoon naar de fundamenten kijken, en ‘follow the money’.”

Volg Slim Beleggen op weg naar de hemel met Bitcoin en andere cryptomunten.

Foto Credit: Wikimedia Commons/Targaryen