01.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

De volgende Apple (nog onder $10)

Beste belegger,

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Toch hebben de meeste beleggers geen idee welke kansen hier voor het grijpen liggen. En we gaan niet licht over deze uitspraak. We hebben immers een ruime ervaring…

In 2012 lanceerden we in het Technologie Rapport de elektrische revolutie door het (toen nog onbekende) aandeel Tesla op te pikken aan 33 USD.

5 jaar later stond het aandeel van TSLA 10x zo hoog en pakten we onze winst!

Hetzelfde met de IPO van Facebook dat jaar. Niemand moest iets weten van de beursintroductie van het social medianetwerk. Maar wij adviseerden onze abonnees om in te stappen aan 20 USD.

Inmiddels heeft Facebook de kaap van 200 USD (>1.000%) al eens ruimschoots overtroffen.

Enkel jaren nadien pikten we cryptomunten op. Ook toen wist niemand wat crypto was.

We schreven op dat ogenblik geschiedenis: we waren het eerste beleggersrapport dat zich vastbeet in deze revolutionaire technologie.

De resultaten waren hallucinant. We namen zelfs 100x (!) winst op de cryptomunt Ripple, amper 1 jaar na de opname in het Technologie Rapport.

Kortom, ons team van analisten heeft een uitstekende neus voor nieuwe technologische revoluties.

En er is meer goed nieuws op komst: vanaf 2020 zal een nieuwe technologie opmars doen!

Maar zolang moeten beleggers niet wachten. Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

5G gaat ons leven op z’n kop zetten

De nieuwste technologische revolutie heet 5G. Het is de opvolger van het huidige mobiele 4G-netwerk. Voor velen ook bekend als ‘LTE’ (bovenaan in het scherm van je smartphone).

Het is de volgende generatie van het mobiele netwerk. Maar het is niet zomaar een nieuw mobiel netwerk. Volgens kenners wordt dit de zogenaamde ‘cord cutter’.

Oftewel, al die verdomde kabels worden met 5G definitief uit ons leven gebannen.

Alles wordt mobiel!

Tja, dat is op zich geen gekke stelling als je weet dat de transmissiesnelheid van 5G maar liefst 1 gigabyte (GB) per seconde is. Om je een idee te geven: de meeste internetverbindingen in huis hebben snelheden van 15 tot 100 MB/sec.

Dus 5G wordt minimaal 10x zo snel als de vaste internetverbinding.

Inderdaad, de impact wordt gigantisch. Internetproviders (glasvezel of koperkabel) kunnen meteen inpakken. Want alle internet loopt straks door de lucht. Volledig draadloos!

En dat heeft grote gevolgen voor onze samenleving.

Historie in de maak.

Voor we naar de toekomst kijken, zetten we graag nog even een stapje terug in de geschiedenis.

Want wie de toekomst wil begrijpen, met eerst de historie goed kennen.

Het begon ooit allemaal met 1G, in de beginjaren ‘80.

Iedere belegger kan zich de iconische beelden nog herinneren van de eerste Wall Street film, waar Michael Douglas aka Gordon Gekko vanaf het strand van South Hampton in de vroege ochtend belt naar kantoor om te melden dat hij 800k HK dollars heeft gemaakt op goud futures.

Dit was het eerste commerciële 1G toestel van Motorala.

Datasnelheid: 2,4 KB per seconde.

Het is lachwekkend als je er nu over nadenkt, maar toen was het revolutionair. En dat gold tevens voor de volgende generaties.

2G werd vooral bekend door de legendarische mobieltjes van Nokia.

Je kon er overigens niet enkel mee bellen, maar ook tekstberichten (SMS) versturen.

Deze technologie ontkende een ware hype onder de bevolking. Want plots kon ook de gewone man in de straat mobiel bellen én texten. Zelfs foto’s meesturen (MMS) kon.

Logisch, want de datasnelheid ging naar 64 KB per sec.

Een compleet nieuwe wereld ging open, en onze maatschappij is sindsdien niet meer dezelfde. Het bijhebben van een mobiel toestel is hetzelfde als het dragen van schoenen.

Zonder sla je een raar figuur.

Na 2G volgde tien jaar later 3G.

Het was de doorbraak van de smartphone, want plots kon je internetten op je mobiele telefoon. Het werd de doorbraak van Apple, want ze pakten uit met de iPhone, waarop je niet enkel kon surfen maar ook apps kon bedienen.

Wederom ontstond er een nieuwe episode. Want stel je nu nog maar eens je leven voor zonder smartphone?!

De datasnelheid werd met 3G opgetrokken tot 2MB per sec.

Er ontstond niet enkel een nieuw mobiel netwerk, er ontstond zelfs een hele nieuwe economie met de opkomst van 3G. Bedrijven die enkel hun geld verdienden met mobiele handel: revolutionair!

Vervolgens kwam veel sneller 4G. Ook wel bekend als LTE.

De datasnelheid werd meteen gigantisch opgetrokken tot 100 MB per sec. Dit maakte dat surfen op je mobiele toestel even snel verliep als surfen via een vaste breedband verbinding.

Plots kon je ook mobiel internetten op andere, zwaardere toestellen. Dit maakte de opkomst van de tablets mogelijk. Want je kon nu films kijken of games spelen, waar je ook was, online!

Ook hier begreep Steve Jobs meteen de ernst van de zaak. Hij lanceerde met Apple de iPad, een instant hit en ook een toestel waar vele huishoudens (vooral kinderen) aan verknocht zijn geraakt.

Cut the cords!

5G komt weer 10 jaar na 4G, en opnieuw wordt de datasnelheid 10x sneller. Dit zal opnieuw een ware revolutie op gang brengen. De geschiedenis laat hierin geen twijfel bestaan.

Dat dure dataplan bij je internetprovider? Zet er maar een streep door, want vanaf 5G doe je enkel nog zaken met je mobiele provider. Het potentieel van 1GB per seconde, is me-ga-lo-maan.

Het inladen van een webpagina gaat even snel als een lichtschakelaar. Je merkt nog amper wachttijd.

De zogenaamde ‘latency’ zakt immers onder 1 milliseconde. Momenteel is dit nog 50 milliseconde!

Supersnelle draadloze internet is hier met 5G.

Internet of Things (IOT)

Maar daar stopt het niet, daar begint het pas. De mogelijkheden worden gigantisch.

Je kan straks je hele huishouden ‘uitbesteden’ op het internet. Ander gezegd, alles wat te automatiseren valt, kan je straks vanaf je mobiel bedienen.

Jazeker, dat noemt men ook wel ‘Internet of things’ (IOT). Alles is met het internet verbonden. Alle huishoudtoestellen of andere apparaten communiceren via het internet.

Alles wordt dan ook programmeerbaar, waardoor een nieuwe dimensie in jouw dagelijkse leven ontstaat. Je huis ‘leeft’ als het ware. Jouw toestellen worden kleine robots, die iedere dag werken in jouw opdracht. Volgens jouw wensen.

Met 5G is het slechts een kwestie van tijd vooraleer je na een zware werkdag thuiskomt en alles al voor je gedaan is én je lievelingseten warm opgediend wordt.

Stel je zo een leven eens voor. Wat een feest!

Maar hier stopt het ook niet bij.

IOT zal een veel grotere en bredere impact krijgen op onze maatschappij, dan waar we vandaag al rekening mee houden.

Alle belangrijke industrieën werken vandaag met grote datacenters en snelle connectieverbindingen. Dit alles wordt vele malen sneller en beter met 5G. Volgens McKinzey zal OIT goed zijn voor maar liefst 12 biljoen dollar aan extra omzet.

Dat is 1/5 van het wereldwijde bbp!

Wauw.

Autonoom wagenpark

Ook mobiele data voor het aansturen van autonoom bestuurbare wagens is plots erg dichtbij met 5G.

Momenteel is het 4G netwerk te zwak om een dergelijke hoeveelheid data, met voldoende hoge snelheid, over het netwerk te jagen om een wagen autonoom te laten rijden.

Om er even wat cijfers bij te halen: momenteel kan een gemiddelde 4G-verbinding over de periode van een maand circa 2 tot 3 GB aan data binnenhalen.

Maar een zelfrijdende wagen verstuurd voor 4.000 GB aan data… per dag!

Met 5G praten de databases vloeiend met elkaar: een garantie voor zelfrijdende auto’s.

Elon Musk bereidt momenteel het volledige wagenpark van Tesla voor op de 5G toekomst.

Hij weet perfect wat straks mogelijk is, en alle Tesla zijn met enkele drukken op de knop geupgrade naar deze nieuwe realiteit.

Onze wegen zullen vele malen veiliger worden met 5G.

VR & AR

VR staat voor Virtual Reality, AR staat voor Augmented Reality. Het zijn beide nieuwe technologieën die veel beloven, maar hun beloftes tot op heden niet goed kunnen nakomen.

Van Virtual Reality heeft u waarschijnlijk al gehoord. Het is een wereld geschapen in een software omgeving, die u door een VR-bril kan bekijken. Dit kan zijn in de vorm van een film, of in de vorm van een game.

Augmented Reality klinkt minder bekend, maar u heeft het ook vast wel eens gezien.

Het zijn computerbeelden die geprojecteerd worden op echte beelden. Als u door een AR-bril kijkt ziet u het werkelijke beeld, maar met allerlei extra informatie geprojecteerd.

Bijvoorbeeld: als u rijdt door een straat met de wagen, en u heeft een AR-bril opstaan, dan kan het navigatieprogramma de routebegeleiding projecteren in uw zicht.

Ook dit zijn revolutionaire ontwikkelingen, maar ze kunnen helaas hun beloftes nog niet goed nakomen. De belangrijkste reden is opnieuw de (lage) snelheid.

Het schiet momenteel tekort aan de beleving. Want om AR, maar vooral VR, optimaal te beleven, is de snelheid de belangrijkste factor. Immers, onze hersens registreren alles tegen indrukwekkend hoge snelheden, terwijl de technologische snelheid niet kan volgen.

Door deze lichte vertraging krijgen we bijvoorbeeld last van misselijkheid tijdens een VR-game. Of draait AR vierkant in bepaalde omstandigheden.

5G lost dit snelheidsprobleem ineens op, en u kan ook nog eens draadloos genieten van uw VR-ervaringen. Want dat het andere probleem bij VR & AR: mobiliteit.

Zonder kabel kan je vandaag nog niet veel met deze toepassingen, maar in de praktijk is de kabel een beperking in de beleving van VR (of AR). Ook hier zou het ‘cut the cord’ principe een geweldige impact hebben.

Twee vliegen in één klap.

En de impact is niet alleen groot op de beleving, maar vooral ook op de omzet. Hieronder ziet u het potentieel van VR / AR.

Het zogenaamde B2B segment (bedrijven) is goed voor 16 miljard dollar, terwijl de B2C inkomsten (consumenten) nog hoger geraamd worden op bijna 19 miljard dollar. Goed voor 35 miljard dollar aan nieuwe omzet voor dit segment.

Zonder 5G kan een streep door die rekening.

Nog wat indrukwekkende cijfers op een rij…

Dat 5G een enorme impact zal hebben op ons dagelijkse leven, dat leidt geen twijfel.

Maar soms is het goed om het een en ander in perspectief te hebben, wat deze technologische revolutie teweeg zal brengen.

We lieten u net al weten dat 5G voor 12 biljoen dollar extra bbp zal opbrengen.

Maar wat betekent dit nu concreet?

Op de eerste plaats zal de datasnelheid tot 10x sneller zijn, maar de werking van de feitelijke 5G-toestellen zal 100x tot 1000x sneller zijn dan de huidige generatie. Dat op zichzelf maakt al een wereld van verschil.

Want met dergelijke snelheden zullen in 2020 tot 50 miljard toestellen met elkaar verbonden zijn. En tegen 2025 zal dit cijfer vlot door de barrière van 1 biljoen schieten.

1.000.000.000.000 verbonden toestellen aan ongekend hoge snelheden. Ga daar maar eens even bij zitten.

Dat is IOT in full force!

Internet of things zal een doorslaggevend effect hebben op belangrijke industrieën:

  • Gezondheidszorg & fitness: +841%
  • Autonoom wagenpark: +252%
  • Automatische afhandelingen: +192%
  • Bedrijfsbeveiliging: +114%
  • Thuisbeveiliging & automatisering: +75%
  • Energie-efficiëntie: +82%

(Bron: McKinsey)

Als we dit soort verbeteringen op een rij zien, in combinatie met alle mogelijkheden die we wellicht nog over het hoofd hebben gezien, dan is 12 biljoen dollar extra bbp mogelijk nog een voorzichtige aanname.

De impact van 5G is zo omvangrijk, dat het niet goed te vatten is.

Net zoals dat in het verleden met 1G, 2G, 3G en 4G het geval is geweest.

Van strategisch landsbelang!

5G is niet zomaar een nieuwe technologie. Door de bijzonder impact op onze maatschappij, is het zelfs een belangrijk veiligheidsthema. 5G heeft een dermate strategische invloed, dat de grootste machtsblokken hun technologie veiligstellen.

Dit werd vorig jaar goed duidelijk toen de VS de overname van Qualcomm door Broadcom (Singapore) blokkeerde.

Beide chipproducenten hebben hun pijlen immers gericht op 5G, en Amerika is er als de dood voor dat buitenlanders met hun technologie aan de haal gaan.

Of sterker, dat diezelfde buitenlanders hun 5G-technologie langs de figuurlijke achterdeur naar binnen sluizen. Want dan is spionage en beleidsinmenging plots erg dichtbij.

President Trump hield de overname van 117 miljard dollar abrupt tegen.

Overigens, voor Trump is 5G veel meer dan enkel een strategische technologie. Het is van bijzonder staatsbelang, en wie niet mee is dreigt buiten de boot te vallen.

Trump windt er geen doekjes om. 5G (en zelfs 6G) worden de nieuwe standaard voor de VS. Tegenstanders zijn gewaarschuwd.

En dat hebben ze geweten…

Recent werd Meng Wanzhou, de CFO van het Chinese Huawei, gearresteerd in Canada, op verzoek van Amerika. Volgens de Amerikanen omdat de Chinese firma zich niet gehouden heeft aan de afspraken omtrent het zaken doen met Irak.

Maar een goede waarnemer weet wel beter. Huawei is dominante 5G-speler. En de VS verdenkt China al veel langer van het saboteren en stelen van intellectuele eigendom omtrent 5G-technologie.

Huawei staat bovenaan op de ‘most wanted’ lijst van Amerika.

Een ander bedrijf dat bovenaan op deze lijst staat is ZTE. Het is voor Amerikaanse bedrijven al jaren verboden om met deze Chinese telecomleverancier samen te werken.

Maar ook China laat z’n tanden zien.

Toen Qualcomm een overname probeerde te realiseren van het Nederlandse NXP, staken de Chinezen daar een stokje tussen. De deal van 44 miljard dollar ging uiteindelijk niet door en kostte de Amerikanen een flinke schadevergoeding.

Het mag duidelijk zijn: 5G is van strategisch staatsbelang.

Show me the money!

Al die informatie is bijzonder interessant, maar je verdient er als belegger nog niets mee. Je maakt pas rendement als je voor de juiste bedrijven kiest.

Ook dit leert de geschiedenis.

Tijdens de opkomst van 1G waren de eerste telecomspelers de winnaars op de beurs.

Een goed voorbeeld is de Amerikaanse telecomreus AT&T, die in de periode van 1G met rendement van 469% omhoog schoot.

Ze pakten met het eerste 1G-netwerk uit, en dat leverde geen windeieren op.

De leverancier van de eerste mobiele toestellen (zoals te zien was in de film Wall Street) was Motorola. Ook zij profiteerden optimaal van de 1G lancering.

Met bijna 1.000% op de teller was Motorola het steraandeel van de 1G-periode.

Je kan deze trends bijna rechtstreeks doortrekken naar de volgende generaties.

In de tijd van 2G waren het vooral de producenten van de nieuwe GSM-toestellen die bijzonder records boekten op de beursvloer.

Met op kop dé speler van die tijd: Nokia.

Nokia realiseerde een rendement van meer dan +2.500% ten tijde van de TMT-boom.

Maar ook concurrenten zoals Ericsson hoefden niet bepaald onder te doen. Meer nog, met een rendement van meer dan 3.000% was Ericsson zelfs de beste play voor beleggers.

Ook telecommaatschappijen profiteerden van de 2G-revolutie, maar in mindere mate.

Tenminste, als u een winst +430% voor het aandeel van de Amerikaanse telecomboer Sprint ondermaats vindt. 🙂

Ook dichter bij huis speelde het aandeel van KPN de pannen van het dak.

Met een rendement van bijna 900% toch een van dé steraandelen in de telecomsector, wereldwijd.

En dan komen we terecht in het 3G-tijdperk, met de allergrootste winnaar van ze allemaal: Apple!

De rally van Apple begon bij de opkomst van 3G, en wist van een ophouden tot midden 2018.

Het resulteerde in een winst van méér dan 24.000%!

Te bizar voor woorden, maar toch de keiharde realiteit.

Wie voor 10.000 euro aandelen Apple had gekocht in 2003, die zag z’n investering toenemen tot 2,5 miljoen euro!

Over een periode van 15 jaar… Hallucinant.

Beleggers die dat deden, en hun stukken al die tijd behielden, kunnen vandaag rustig met pensioen.

Valt u overigens ook iets op aan de bovenstaande resultaten?

Bij iedere overgang van de technologie, werden de winsten groter en groter, EN GROTER.

Dat belooft een indrukwekkend vuurwerk te worden voor het 5G tijdperk op de beurs.

Nieuwe kooptip: de volgende Apple!

Wie denkt dat Apple opnieuw met de kroonjuwelen gaat lopen, heeft het grondig mis.

Sinds de dood van Steve Jobs is Apple niet meer hetzelfde. Steve had een geweldige neus voor de nieuwste trends, en zette er vol op in.

3G én 4G waren het tijdperk van Jobs.

Zijn opvolger, Tim Cook, is vooral iemand die op de winkel past. Niets meer, niets minder.

Een prima manager, maar niet meer dan dat. En de magie van Steve Jobs, is wel hard nodig om het verschil te kunnen maken.

Als je wil weten wie de volgende winnaar is met 5G, moet je focussen op de technologie.

Net zoals de successen van Motoralo, Nokia of Apple. Telkens hadden ze superieure technologie in huis. Op vlak van 1G, 2G, 3G én 4G!

Wij zien dat de toekomst van 5G voor een andere onderneming is weggelegd. Een bedrijf dat vandaag goud in handen heeft op vlak van 5G-technologie.

Dit bedrijf heeft immers de belangrijkste patenten op naam, die noodzakelijk zijn om ieder 5G-toestel te bedienen. Anders gezegd, je ontkomt niet aan deze onderneming als je met 5G aan de slag wil.

Dit is een actief wat geen enkele andere technologiespeler zo prominent in bezit heeft.

Onze nieuwste 5G kooptip in het Technologie Rapport heeft een dermate grote grip op de markt, dat geen enkel toekomstig 5G toestel zonder hun technologie kan functioneren.

Een unicum!

Laten we even enkele rekensommen maken.

Vandaag zijn er circa 2,5 miljard smartphonegebruikers. Dit cijfer loopt na 2020 op boven 3 miljard!

Natuurlijk, niet iedereen heeft maar 1 smartphone. We kennen voldoende mensen die meerdere toestellen in huis hebben. Persoonlijk, van hun werk, van een vereniging, …

Dus laat even stellen dat we in de komende jaren richting 5 miljard smartphones evolueren.

Wat als we u vertellen dat onze kooptip bij iedere verkoop van een 5G toestel, geld in kas krijgt? Dat zou fantastisch zijn.

Laten we eens stellen dat ze voor hun licentie 2 euro per toestel vragen. Geen gekke prijs, als je bedenkt dat een gemiddeld 5G toestel al snel meer dan 1.000 euro gaat kosten.

We rekenen even verder: 5 miljard x 2 euro = 10 miljard euro.

En als het bedrijf vindt dat hun deel 3 euro moet zijn? Dan krijgen ze dat wellicht ook. 15 miljard euro, om NIETS te doen.

Kijk, dat vinden we nog eens revolutionair.

En we zijn er zeker van dit bedrijf nog meer van dit soort patenten op de plank heeft liggen. Het potentieel aan toekomstige inkomsten enkel uit 5G patenten kan oplopen tot 50 miljard.

Overigens, we hebben het hier enkel over patenten. Maar we denken dat er een grote kans in bestaat dat dit bedrijf ook nog eens hét top 5G-toestel achter de hand heeft.

Waarom? Omdat dit bedrijf de ’talk of the town’ was op de jongste hoogmis van de sector: Mobile World Congress.

Als we de recensies mogen geloven – en die zijn steeds erg nauwkeurig en goed – dan staat dit bedrijf in pole positie om de 5G markt te gaan veroveren met z’n nieuwste toestellen.

Het is 5G wat de klok slaat bij deze speler.

We denken dat de impact van 5G substantieel gaat zijn voor de onderneming. Zo kan de omzet in de komende jaren gaan verdubbelen vanaf het huidige niveau. Bovendien beschikt de onderneming over een stevige bankrekening.

Dat kan niet gezegd worden van heel wat spelers in dit segment.

Als we naar de waardering kijken, dan zien we een verwachte K/W van minder dan 20x, als gevolg van een winstexplosie in de komende jaren, met een dividendrendement van meer dan 5%.

Bovendien groeit het dividend met zo’n 10% op jaarbasis.

Daarenboven betaal je vandaag 2x de boekwaarde, wat circa 50% goedkoper is dan het sectorgemiddelde vandaag.

Enfin, u snapt het plaatje wel. Dit is een bijzonder goedkope groeiparel in de 5G-sector.

Eentje die zeer snel in uw portefeuille moet zitten.

We hebben een uitgebreide analyse, rating én koersdoel voor deze 5G topper klaar in het Technologie Rapport. Een absolute must read voor wie wil investeren in 5G.

En het hoeft niet veel te kosten, want het aandeel is te koop voor minder dan 10 euro.

Doet dit aan iets denken? Dat kan zeker, want alle voorgaande G-toppers waren ooit eens te koop aan minder dan 10. Toeval? Daar geloven wij niet zo in.

We geloven wel zeer hard in het bijzonder potentieel van 5G.

Uw voordelen opgesomd

Met het Technologie Rapport koop je natuurlijk veel meer dan slechts 1 kooptip. Je krijgt een uitgebreid maandrapport in de mailbox, met daarin 10 pagina’s aan exclusieve analyses + een concrete Selectielijst met daarop al onze topfavorieten in de technologiesector.

En we houden het niet enkel bij wat aandelen. Nee, het Technologie Rapport heeft veel meer tips in de aanbieding, van ETFs tot pennystocks, maar ook een Crypto Shortlist, met daarin de 10 favoriete cryptomunten van de experts bij Slim Beleggen.

De rendementen waren ronduit hallucinant, met tot bijna 10.000% op de cryptomunt Ripple.

Dat klinkt natuurlijk al geweldig, maar er is nog veel meer waarmee de abonnees van het Technologie Rapport worden verwend:

  • Frequente kooptips
  • Frequente verkooptips
  • Updates
  • Uitgebreide analyses
  • Alerts
  • IPO-screening
  • Specials
  • Nieuwe thema’s (zoals de 5G lancering)
  • 24/24 service desk
  • Permanentie analisten voor abonnees
  • VIP-behandeling (steeds als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, vóór het grote publiek)
  • Directe contacten en ingangen bij brokers

Kortom, een all-round full-service research pakket. En dat alles vanaf amper 20 euro per maand.

Grijp uw kans, en profiteer van de nieuwe lancering van 5G in het Technologie Rapport.

Activeer meteen uw abonnement hieronder: