01.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

Goudmijnaandelen: Koop dé aandelen van morgen … vandaag!

Wanneer een stijging van 200% het begin is, wil je de rest niet missen!

Goudmijnen goedkoop

Goud en goudmijnaandelen zijn van de minst begrepen activa op de financiële markten. Het maakt minder dan 1% uit van een gemiddelde beleggingsportefeuille.

Ongelofelijk eigenlijk wanneer je bedenkt dat goud een geschiedenis kent van stabiliteit op lange termijn. Goud is een must voor iedere belegger ondanks het negatieve sentiment in de media. En goudmijnaandelen zijn bij de goedkoopste aandelen op deze planeet.

Wie dacht dat we de grootste stijging van goudmijnaandelen reeds achter de rug is, heeft het verkeerd. Het beste moet nog komen!

Nadat goudmijnaandelen vorig jaar op minder dan 8 maanden verDRIEvoudigden, zitten ze momenteel in een consolidatieperiode. Niets gaat nu eenmaal in een rechte lijn omhoog. Je kan van deze consolidatie gebruik maken om je portefeuille te positioneren met goudmijnaandelen. De dag van de volgende opwaartse uitbraak komt namelijk steeds dichter.

HUI

Maar goudmijnaandelen zijn niet alleen zelf historisch laag gewaardeerd, ze zijn ook ondergewaardeerd ten opzichte van de goudprijs. De goud/goud ratio bedraagt momenteel slechts 0,15 tegenover 0,20 voor het dieptepunt in 2008 en 0,33 voor het historisch gemiddelde.

Met andere woorden: goudmijnaandelen moeten vanaf het huidige niveau opnieuw verdubbelen ZONDER dat de goudprijs stijgt om nog maar aan het historisch gemiddelde te geraken. Wanneer de goudprijs stijgt, zit er nog veel meer in het vat.

HUI GOLD

Cash is King, maar Goud is tijdloos

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlog, de negatieve rentevoeten, een zwakke economische groei, politieke instabiliteit, …

In dergelijke omgeving is het niet meer dan normaal om cash te verhogen en de blootstelling aan de volatiliteit af te bouwen. Maar de sleutel tot succes is een waardig, winstgevend alternatief te vinden voor dat cash geld.

Cash geld zal je niet rijk maken aangezien de centrale banken er alles aan doen om de waarde ervan te devalueren. Cash geld is een activa die je de mogelijkheid geeft om in te pikken op opportuniteiten… als je voldoende liquiditeiten hebt.

Deze abonnee is alvast gelukkig.

Compliment G&Z

Goud is het beste alternatief

Maar de geschiedenis leert ons dat elk geld dat door niets gedekt wordt, ooit faalt. We leven nu al 45 jaar in een monetair systeem gebaseerd op de Amerikaanse dollar. Dat is dus al een oud systeem. De laatste 100 jaar veranderde de wereld al 3 keer van systeem. 45 jaar is dus lang (té lang?).

Goud aan de andere kant, wordt al meer dan 5.000 jaar als geld aanvaard over heel de wereld. Goud is dus het beste alternatief tegen de ineenstorting van ons geldsysteem.

Wanneer de wereld beseft dat de centrale banken ons niet meer kunnen redden, zal het monetaire systeem plots in elkaar stuiken of er zal langzaamaan paniek uitbreken. In beide gevallen zal goud als winnaar uit de bus komen.

 

Goud tekort?

De vraag naar goud zal enorm stijgen. Hierdoor zal de goudprijs fors aantrekken. Beleggers zullen beseffen hoe klein de goudmarkt is. Zo is bijvoorbeeld Apple 3 keer meer waard dan de volledige globale goudproductie op 1 jaar.

Naarmate de goudprijs stijgt, zal er steeds minder goud beschikbaar zijn. Dat is de wet van vraag en aanbod. Er zal een veel hogere goudprijs nodig zijn om de balans tussen vraag en aanbod te herstellen.

Deze abonnee maakte alvast een sensationele winst met het Goud & Zilver Rapport.

Compliment G&Z 2

Goudmijnaandelen

Goudmijnaandelen zullen het meeste profiteren van de trend naar goud. Ze verlaagden door de crisis van 2011 – 2015 hun kosten drastisch. Ze bouwden hun schulden af en slechte managers werden ontslagen.

Met andere woorden, goudmijnaandelen zijn echte cash machines geworden, zelfs wanneer de goudprijs niet zou stijgen.

Beleggen in goudmijnaandelen kan echter volatiel zijn. Om veel geld te verdienen, heb je dan ook de beste begeleiding nodig.

Die vind je in het Goud & Zilver Rapport van Slim Beleggen.

Maak kennis met onze selectielijst vanaf €16,63 per maand.