02.background-artwork Created with Sketch.

Artboard Created with Sketch.

slimbeleggen.com

NIEUW: DeFi Crypto Top 5

De volgende, grote trend in crypto…

 

Bij Slim Beleggen volgen we de cryptomarkt ruim 5 jaar op de voet. Ons analistenteam kent de markt inmiddels door en door. Niets ontgaat hen nog, want dit onderdeel is super belangrijk geworden.

Crypto vormt de toekomst van het financiële systeem!

Maar dat is niet alles. Ook de grootste rendementen hebben we in dit korte tijdsbestek geboekt met crypto..

Sterker nog, we hebben rendementen geboekt die zelfs onze stoutste dromen overtroffen. Tenbaggers waren op een gegeven moment normaal. De echte uitschieters gingen 20x, 30x of zelfs 100x omhoog.

Ja ja, we hebben met crypto onze eerste Hunderdbagger uit onze geschiedenis behaald. Met Ripple. En natuurlijk ook een deel winst op genomen, want je kan pas verdienen met beleggen als je ook je winsten collecteert.

Maar dat was heus niet de enige klepper. We namen eerder ook al eens +2.275% winst van tafel voor onze positie in Bitcoin.

En niet veel later namen we nog eens >2.500% winst op de positie in Stellar Lumens. Echte ronkende kleppers, stuk voor stuk, in crypto.

Dit was een te gekke periode, maar we denken dat dit slechts een voorproefje was van de ontwikkeling van de cryptomarkt.

Crypto begon ooit met de lancering van Bitcoin, maar dat ging in de jaren daarna al snel over in een decentrale omwenteling, met de lancering van smart contracts, die het mogelijk maakten om heel wat diverse concepten te lanceren.

Dit vond in de periode 2015 tot 2017 massaal plaats, vooral in de vorm van nieuwe cryptomunten, ook wel bekend als de ICO periode.

Deze ICO boom trok heel wat kapitaal aan, van allerlei beleggers, maar het grootkapitaal bleef nog steeds in belangrijke mate weg uit crypto.

Daar gaat nu verandering in komen. Want we zijn een nieuw tijdperk in crypto begonnen: DeFi.

Bancaire sector op de schop

DeFi is de afkorting van Decentralized Finance: de financiële markt opnieuw ingericht via het decentrale cryptonetwerk.

Ook hier spelen de smart contracts een cruciale rol. Want is niet enkel mogelijk om nieuwe tokens (cryptomunten) uit te geven, maar zowat alles te maken wat vandaag in de financiële markt bestaat… maar dan op een decentraal netwerk.

  • Financieren,
  • lenen,
  • handelen,
  • swappen,
  • verzekeren,
  • arbitreren,

Je kan het zo gek niet bedenken, of je kan het maken in een smart contract.

Natuurlijk, hier komt veel meer (denk)werk aan te pas dan een simpele ICO, maar we verwachten dat hier het grootkapitaal grote interesse in gaat krijgen.

Want plots heb je niet meer te maken met een centrale entiteit die je doen en laten volgt, monitort, regelt, uitvoert, … De bancaire sector kan volledig op de schop met DeFi.

Dit klinkt als muziek in de oren voor… Voor iedereen, denken we. Geen moeilijke compliance vragen meer, geen achterhouden van geldtransacties, geen controles, geen weerstand. Niets meer, want in een decentraal technologieprotocol kan er geen misverstand bestaan.

Code is wet!

Hoe ziet er dit in de praktijk uit? De volgende tekening laat goed het verschil zien.

De huidige financiële sector is een centraal aangestuurd systeem. Je hebt altijd te maken met een centraal aanspreekpunt – de bank, de verzekeraar, de broker; … Maar bij DeFi is er geen centraal aanspreekpunt meer. De decentrale software is het systeem.

Je doet met andere woorden rechtstreeks zaken met een andere gebruiker van het centrale protocol.

Om dit praktisch uit te leggen: als je een lening afsluit in een DeFi applicatie, dan doe je dit rechtstreeks met een andere gebruiker (zonder dat je hem of haar kent) en er komt geen bank meer aan te pas.

Revolutionair!

En bovendien, het werkt. Want we zien momenteel een ware explosie van het gebruik van de DeFi applicaties.

Op de bovenstaande grafiek is dit fenomeen goed te zien. Inmiddels gaat er al voor 2,5 miljard USD aan kapitaal om in DeFi. En we denken niet dat dit nog tegen te houden is, integendeel.

We zijn sinds de zomer van 2019 onze Crypto Shortlist in het Technologie Rapport systematisch aan het ombouwen naar DeFi. Voor de reden hierachter, verwijzen we u nogmaals naar de bovenstaande grafiek.

We kregen toen steeds meer signalen dat er iets op til was met DeFi. En al snel bleek dit een schot in de roos. Met de overgang naar 2020 brak DeFi door.

Ook de coronacrisis heeft even voor wat turbulentie gezorgd, maar dat bleek al snel een slag in het water. DeFi is door niets meer tegen te houden.

DeFi Top 5

Ondertussen zijn 5 van de 10 cryptomunten op onze Crypto Shortlist al DeFi. En leverde onze leden tot op heden geen windeieren.

Hieronder ziet u het overzicht van de DeFi Top 5 in het Technologie Rapport, sinds de start van 2020.

De rendementen zijn alvast niet te versmaden. Vooral tegen een achtergrond van de coronacrisis en een daaropvolgende economische ramp.

Opvallend: er zit nog een groot verschil in de individuele resultaten. Dat is een zeer goed teken, weten we uit ervaring want het laat zien dat de DeFi sector nog erg jong is, en dat we in een zeer vroege fase mee zijn met deze nieuwe trend.

Precies zoals u ons kent bij Slim Beleggen: altijd en overal, een stap voor!

Vooral in crypto…

Het is zaak om er vroeg bij te zijn. Dat maakt namelijk een wereld van verschil. We hebben het zien gebeuren: enkele jaren geleden haalden beleggers hun schouders op bij crypto.

Maar dat duurde niet lang. Toen de trein eenmalig ging rijden, sprongen er steeds meer beleggers op. Helaas voor de meeste beleggers: te laat!

Ze haakten plots massaal aan in het najaar van 2017, toen de koersen parabolisch gingen. Het feest duurde nog even, maar met de ingang van 2018 gingen de prijzen weer net zo hard naar beneden.

Voor de eerste kopers vormde dit geen probleem: ze zaten nog ruimschoots op winst, en hadden al regelmatig wat winst veilig gesteld. Maar voor de laatkomers bleek het een drama. De winsten veranderden razendsnel in grote verliezen.

Maak deze fout niet. Leer van hun leergeld. Koop nu en stap vroeg in bij de volgende, grote trend in crypto!

Vanaf 149 euro…

Goede research hoeft niet door te zijn. Vanaf 149 euro zijn onze 5 DeFi Kooptips reeds beschikbaar.

Uiteraard, alles kan nog goedkoper, ook met het Technologie Rapport. Zo betaal je voor 12 maanden slechts 299 euro, en voor 24 maanden amper 499 euro.

Dat is ruwweg 20 euro per maand. Dat is spotgoedkoop!

Activeer hieronder jouw termijn van voorkeur:

NIEUW: DeFi Crypto Top 5

De volgende, grote trend in crypto!