Indien je niet rijk bent opgegroeid, is het moeilijk te geloven dat je effectief miljonair kan worden. De meeste jongeren denken dat het maar een droom zal blijven. Toch zijn er enkele eenvoudige dingen die je nu kan doen om over enkele jaren uit te groeien naar een echte miljonair. Wie er in gelooft, kan het onmogelijke mogelijk maken.

De waarheid is wel dat je er NU aan moet beginnen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Dit zijn 10 dingen waar je onmiddellijk aan moet beginnen om binnen 10 jaar 7 cijfers op je bankrekening te zien staan.

-1. Ontwikkel verschillende soorten inkomsten

Bijna geen enkele self-made miljonair werd rijk door alleen voor iemand anders te werken. Daarbij komt dat ze ook meerdere inkomstenbronnen aanboren. Zelfs met een fulltime job kan je nog andere inkomstenbronnen ontwikkelen. Dit is een cruciale stap die je zo snel mogelijk moet ondernemen.

-2. Doe, faal, leer, begin opnieuw

Bij de meeste mensen is het veel geblaat maar weinig wol. Ze praten maar ze doen niets. Zorg dat je niet een van hen wordt. Probeer dingen uit, faal, leer uit je fouten en begin opnieuw. Zo goed als iedere self-made miljonair faalde meerdere keren voor zijn succes. Maar eens je succes hebt, zal niemand zich dat nog herinneren.

-3. Zorg dat je tijd het waard is

Je kan altijd meer geld verdienen, maar tijd kan je nooit meer goedmaken. Je moet je tijd spenderen aan de dingen die écht belangrijk zijn. Verspilde tijd is verloren tijd. Zorg ervoor dat wat je doet ook waard is voor wat je krijgt.

-4. Netwerken

Je kan het niet alleen doen. Het is niet alleen belangrijk om dingen te weten, je moet vooral ook mensen kennen. Een goed netwerk opent deuren en creëert kansen. Zelfs wanneer je begint zullen er mensen zijn die jou willen leren kennen.

-5. Mik hoger dan je doel

‘Wil je €1 miljoen verdienen, mik dan op €10 miljoen’, is het motto van menig miljonair. Het is beter om te mikken op €20 miljoen en 10% van je doel te realiseren dan te mikken op €1 miljoen en alles realiseren. Eens je doel bereikt, zal je altijd het gevoel hebben dat je beter kon doen. Mik dan ook hoog genoeg.

-6. Investeer

Investeren is de hoeksteen van een stijgend vermogen. Zelfs wanneer je niet veel geld hebt, blijft het de moeite om te investeren. Zo creëer je een gewoonte. Wanneer je wel meer geld hebt, zal je blijven investeren. Ondertussen heb je ook al meer ervaring en zal het allemaal veel beter en gemakkelijker gaan met grotere bedragen.

-7. Zoek een goede mentor

Het mooie aan deze wereld is, dat wat je ook doet, er waarschijnlijk al iemand geweest is die hetzelfde heeft gedaan. En van die persoon kan je iets leren. Een mentor deelt zijn ervaringen met jou en kan je een gigantisch voordeel schenken.

-8. Werk je kapot

Niets komt vanzelf. Self-made miljonairs hebben keihard gewerkt om te bereiken waar ze vandaag staan. Ook jij kan door keihard te werken in de toekomst daarbij komen staan. Keihard werken wil niet zeggen dat je 20 uur per dag bezig moet zijn. Je moet de waardes van het leven respecteren, maar zorg wel dat je jezelf niets kan verwijten.

-9. Geloof in jezelf

Wanneer je 30 wordt, zal je terugkijken en realiseren dat je veel meer kon dan je dacht op je 20e. Op je 40e zal je beseffen dat je op je 30e nog altijd niets wist. Je bent tot veel meer in staat dan je ooit voor mogelijk houdt, behalve op het moment dat je terug kijkt naar je carrière. Alles begint met geloven in jezelf.

-10. Let op je uitgavenpatroon

Je moet geen gierige pin zijn, maar je moet wel weten wat belangrijk is om geld aan uit te geven en wat niet. Je moet slim omgaan met je geld. Je uitgaven onder controle houden is het belangrijkste om rijk te worden eens je inkomsten stijgen.

Bron: Inc.com