Ryan Allis verkocht zijn bedrijf voor $40 miljoen als cadeau voor zijn 30e verjaardag. Op minder dan 10 jaar tijd bouwde hij een bedrijf uit met een omzet van $170 miljoen per jaar. Om jonge ondernemers te helpen, publiceerde hij een PowerPoint presentatie met 1.248 slides over zijn succes. Dit zijn de 10 belangrijkste dingen die je moet weten.

-1. Ben jij een ondernemer?

Ondernemers worden vaak zo geboren. Goede ondernemers hebben bepaalde eigenschappen die anderen ontbreken. Dat maakt hen zo speciaal. Kijk hier of jij een goede ondernemer kan worden.

-2. Denk niet aan werk, maar aan problemen

Wil je ondernemen om geld te verdienen of om een probleem op te lossen? De beste bedrijven ontstaan niet in een jacht naar geld. Geld komt vanzelf wanneer jij een probleem kan oplossen.

-3. Zie opportuniteiten in problemen

Ondernemers staan voor heel veel problemen, intern en extern. Die problemen overwinnen en er opportuniteiten van maken, onderscheidt de echte winnaars van de rest.

Ondernemen probleem oplossen

-4. Passie

Laat je drijven door je passie, anders gaat het een lange, vermoeiende tocht worden.

-5. Zie dat je het juiste probleem oplost

De weg naar succes is altijd langer dan verwacht. Zorg dat je een probleem probeert op te lossen waar succes mogelijk is binnen een redelijke termijn.

-6. Kies de juiste sectoren

Dit zijn de sectoren van de toekomst…

Sectoren toekomst voor ondernemers

-7. Vermijd extern kapitaal

Hoe langer je wacht met extern kapitaal aan te trekken, hoe groter de kans de je meer controle behoudt over je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan Elon Musk die op een gegeven moment moest kiezen tussen een externe lening of aandelen Tesla verkopen. Hij koos de eerste optie en daardoor is hij nu multimiljardair.

-8. Weet waarom je kan falen

Falen hoort spijtig genoeg bij ondernemen. Het belangrijkste is dat je daar lessen uit trekt. Maar wanneer je weet waar de valkuilen liggen, verhoog je de slaagkansen enorm. Dit zijn de grootste valkuilen volgen Ryan Allis:

  • Problemen met medeoprichters
  • Een product dat niet echt een probleem oplost
  • Geen geld verdienen aan je product
  • Slechte marketing en verkoopkanalen

-9. Bouw een cultuur

Omring jezelf met mensen die op dezelfde manier denken. Breng een bepaalde cultuur in je bedrijf waar je klanten zich mee kunnen identificeren.

-10. Neem risico

Het grootste risico is geen risico nemen, – Mark Zuckerberg.

Bron: The Balance