Waarom geven vrouwen meer geld uit dan ze verdienen? Waarom laten vrouwen de financiën zo dikwijls over aan de mannen om later beroofd en arm achter te blijven als hij er met een andere vrouw vandoor gaat? Dit komt allemaal omdat er een verband bestaat tussen haar persoonlijkheid en haar financiële gewoontes.

Volgens Suze Orman gaan geld problemen en problemen in relaties hand in hand. Los je je geldproblemen op, zal je relatie beter gaan en omgekeerd, werk aan je relatie om de geldproblemen te laten verdwijnen. Geld is emotioneel geladen. Geld is macht, liefde, controle,… vooral binnen een relatie. Hoe we omgaan met geld, de emotionele geladenheid bepaalt hoe we ons geld uitgeven. Daarom 10 handige geld tips voor vrouwen om hun relatie (met geld) te verbeteren:

# 1. Zorg dat je niet afhankelijk bent van iemand anders voor je financiële zekerheid. Leer hoe je je geld moet beheren en beleggen.

# 2. Doelen stellen. Een weldoordacht doel is de sleutel om financiële stress te vermijden.

# 3. Gebruik geen geld om je goed te voelen. Ga niet voor de korte termijn vreugde van iets nieuws te kopen (shoppen) maar ga voor lange termijn geluk door een gebalanceerd budget.

# 4. Geef minder geld uit dan je verdient.

# 5. Behaal een diploma (dit geldt uiteraard ook voor mannen). Mensen met een diploma verdienen over het algemeen beter.

# 6. Bouw een noodfonds. Zonder noodfonds ben je een vogel voor de kat bij financiële tegenslagen. 78% van de mensen heeft binnen een periode van 10 jaar een negatieve ervaring dat veel geld kost.

# 7. Praat over geld, raak betrokken bij het dagdagelijks financieel beleid.

# 8. Neem geen schulden over van je (toekomstige) man, hoe groot de liefde ook is, je weet nooit wat er gaat gebeuren.

# 9. Heb geen angst van het onbekende, geen angst om geld te verliezen, geen angst om fouten te maken.

# 10. Leer uit je fouten.