Rijke mensen slechter af Rijk zijn is moeilijker dan je denkt. Je rolt waarschijnlijk al met je ogen als je dat leest, maar toch heeft rijk zijn ook zijn nadelen. Verwende kinderen, mensen die om geld komen vragen, rechtszaken, … het is maar een kleine greep uit de negatieve gevolgen zeggen de miljonairs van deze wereld. Dit zijn de 10 minst leuke gevolgen van rijkdom:

# 1. De kinderen kunnen verwend zijn

Kinderen van rijke ouders kunnen verwend geraken, ze kunnen een gebrek aan empathie en compassie ontwikkelen. Kinderen die afhankelijk zijn van hun ouders dragen niets bij tot de maatschappij, ze zullen altijd de hand uitsteken naar mama en papa. Goede oude wijze Warren Buffett kan dit perfect verwoorden: “Rijke mensen moeten hun kinderen genoeg geven om iets te doen maar niet genoeg om niets te doen.”

# 2. Ze hebben angst voor kidnapping

Kidnapping komt gelukkig niet zo dikwijls voor, maar rijke personen zijn een beter doelwit. Vooral met de opkomst van Facebook en andere sociale media worden er veel gegevens bekendgemaakt over het leven van hun kinderen.

# 3. Rechtszaken

Waar er geld is, zijn er advocaten. Slechts 20% van de mensen met een vermogen kleiner dan $1 miljoen liggen wakker van potentiële rechtszaken terwijl 80% van de mensen met een vermogen groter dan $20 miljoen rechtszaken als een bedreiging zien.

# 4. Familie en vrienden vragen om geld

Wie heel veel geld heeft, wordt bijna automatisch een bank. Vrienden en familieleden zullen veel gemakkelijker om een lening komen vragen als ze weten dat je veel geld hebt. Die mensen vergeten echter dat rijke mensen rijk zijn door hard werken en slimme investeringen, niet door grote sommen geld te lenen.

# 5. Vreemden vragen om geld

Als het woord op straat is dat je rijk bent, kan je zelf mails, tweets of berichten krijgen van mensen die bedelen om geld. Er is zelfs een vraag op Quora “How can I get a list of rich people who are willing to give to families that need help?” – serieus!

# 6. Ze vragen zich af of hun vrienden hen echt leuk vinden

Rijke mensen hebben dikwijls rijke vrienden en daar is een goede reden voor. Wanneer rijke mensen arme vrienden hebben, zullen ze heel dikwijls zichzelf de vraag stellen of het echte vriendschap is of financiële vriendschap.

# 7. Ze verliezen vrienden

Het is moeilijk om vrienden te blijven met iemand die een 0 minder verdient, het verschil in levensstijl is meestal te groot. Je hebt altijd nog vrienden van vroeger, maar wanneer het inkomensverschil te groot wordt, is het moeilijk om die vriendschap te handhaven.

# 8. Ze vragen zich af of hun partner wel van hen houdt

Ook op het gebied van liefde speelt rijkdom een grote rol. Veel miljonairs hebben liever de liefde van hun leven van voor hun rijkdom. Wanneer ze iemand tegen komen terwijl ze al miljonair zijn, zullen ze zich altijd afvragen of de liefde wel gemeend is.

# 9. Ze vertrouwen anderen niet met hun geld

Rijke mensen hebben dikwijls niet de tijd en/of kennis om hun miljoenen te beheren, daar moeten ze dus iemand voor inhuren. Maar het is moeilijk om iemand te vertrouwen als het om geld gaat, zeker niet als het om veel geld gaat.

# 10. Ze maken zich zorgen om alles

Dalende vastgoedprijzen, stijgende rentevoeten, valutawijzigingen, aandelenmarkten, … alles kan een invloed hebben op hun rijkdom. En eens je dat hebt, wil je dat niet meer afgeven.