Miljardair Mark Zuckerberg

Er is veel protest tegen de maatregelen van Donald Trump, maar de 10 rijkste Amerikanen zullen niet zo snel klagen. Ze werden samen bijna $16 miljard rijker in de week nadat Trump werd ingezworen als 45e president van de Verenigde Staten.

Elke Amerikaan in de top-10 van rijkste Amerikanen werd rijker in de 7 dagen na de inauguratie. Warren Buffett staat op de 1e plaats met een winst van $2,5 miljard. Hij wordt op de voet gevolgd door Mark Zuckerberg van Facebook met een winst van $2,1 miljard.

De Facebook-topman werd dus $300 miljoen rijker per dag of $12,5 miljoen … per uur.

Volgens Forbes blijft Bill Gates de rijkste Amerikaan met een fortuin van $85 miljard. Warren Buffett volgt op de 2e plaats met een vermogen van $74 miljard.

De kleinste winst in de top-10 komt op naam van Larry Ellison, medeoprichter van de softwaregigant Oracle. Hij kon ‘slechts’ $985 miljoen toevoegen aan zijn fortuin. Hij is de enige miljardair die geen extra miljard kon bijschrijven op zijn rekening. Toch blijft hij de 5e rijkste Amerikaan met een vermogen van net geen $50 miljard.

De Amerikaanse superrijken werden nog rijker sinds Trump de plak zwaait, maar dat is niet altijd het geval voor niet-Amerikaanse rijken. Spaans miljardair Amancio Ortega zag zijn vermogen met $370 miljoen dalen. De Fransman Bernard Arnault klokte een bescheiden $68 miljoen lager af.

Verrassend genoeg kon de Mexicaanse miljardair Carlos Slim wel verdienen aan de plannen van Trump, hij werd opnieuw $1,6 miljard rijker.

Trump wil verandering, maar voor de rijkste Amerikanen verandert er voorlopig nog niet veel. Zij blijven gewoon rijker worden.

Bron: Forbes