Je mag zeggen wat je wilt van de rijkste mensen ter wereld, of zelfs de rijkere mensen in jouw omgeving. Maar veel van deze mensen hebben er hard voor gewerkt. De meeste rijke mensen wisten op de een of andere manier dat ze zouden slagen. Wanneer je rijk wordt, komt dat omdat het in je zit. Bij de ene duurt het al wat langer als bij de andere, maar wie voorbestemd is om rijk te worden, neemt geen genoegen met minder. Ben jij voorbestemd om rijk te worden?

Miljonair worden lijkt voor velen een onmogelijke droom. Maar zo dachten veel miljonairs er in het begin ook over. Miljonair worden komt veel vaker voor dan je denkt, maar je hebt wel de juiste mentaliteit nodig om er te geraken, zegt self-made miljonair John Rampton.

Rampton observeerde tientallen miljonairs en het viel hem op dat er bepaalde signalen zijn die aantonen dat je voorbestemd kan zijn om miljonair te worden.

# 1. Je begint al op jonge leeftijd geld te verdienen

Veel bekende miljonairs hebben niet tot hun 18e gewacht om geld te verdienen. Mark Cuban verkocht vuilniszakken deur-aan-deur op zijn 12e, Warren Buffett verkocht kauwgom op zijn 6e, Richard Branson verkocht parkieten op zijn 11e. Ondernemingszin op jonge leeftijd is een sterk signaal.

# 2. Je bent een streber

Was jij tevreden met een 7 op 10 in school? Miljonairs niet, zij mikken liever naar de maan. Ze willen geen miljonair worden door $1 miljoen te verdienen, ze willen miljonair worden door $10 miljoen te verdienen.

# 3. Je onderneemt graag actie

Onderneem jij actie wanneer je een opportuniteit ziet? Dan denk je alvast als een miljonair. Zo is het keer op keer bewezen dat beleggen op lange termijn veel meer rendement oplevert dan op korte termijn. Toch weigeren de meeste mensen om actie te ondernemen wanneer aandelen een opportuniteit vormen op lange termijn.

# 4. Je focust meer op geld verdienen dan op geld sparen

Rijke mensen gaan spaarzaam om met hun geld. Maar spaarzaamheid kent zijn grenzen terwijl meer geld verdienen ongelimiteerd is. De beste manier om rijk te worden is dan ook door zo veel mogelijk geld te verdienen.

<< Top 5 marihuana aandelen van 2017 >>

# 5. Je kan onder je stand leven

De meeste miljonairs laten niet zien dat ze veel geld hebben. Ze kunnen zich veel veroorloven, maar doen dat niet. Ze leven meestal in een gewoon huis, rijden met een gewone auto en lopen rond in gewone kleren. Zo worden ze alleen maar rijker.

# 6. Je hebt/had een mentor

Geld trekt geld aan, rijke mensen trekken rijke mensen aan. Dat komt omdat ze de positieve houding van hun mentor overnemen. Mentors delen graag het succes met anderen. Rijke mensen laten zich dan ook niet uit met negatieve mensen. Dat is verspilling van tijd en energie. Volg de sporen van een mentor om zelf succesvol te worden.

# 7. Je bent niet gescheiden

Een scheiding vermindert het vermogen met gemiddeld 77% ten opzichte van iemand die alleen is, terwijl een huwelijk het vermogen met 93% kan verhogen. Een scheiding kost veel meer dan de verdeling in 50/50.

# 8. Je kan het maximale halen uit je sterktes

Een miljonair zei ooit: ‘Ik ben slecht in 99% van de dingen die ik doe, maar ik ben ontzettend goed in de resterende 1%.’ Dit wil niet zeggen dat je niets nieuw moet leren of dat je jouw zwakke eigenschappen moet verwaarlozen, maar wel dat je het maximale uit je sterktes moet halen.

# 9. Je bent optimistisch

Hoeveel mensen die zagen en klagen zijn succesvol? Miljonair zagen en klagen niet en ze wijzen ook niemand met de vinger. Ze nemen de uitdaging aan, zoeken naar oplossingen en worden sterker. Rijke mensen geloven dat ze hun leven creëren terwijl arme mensen geloven dat ze het leven ondergaan.

<< Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

# 10. Je drinkt, maar rookt niet

Mannen die af en toe iets drinken, verdienen 21% meer dan diegenen die helemaal niets drinken. Bij vrouwen is dat 8%. Dat komt door het sociale aspect dat bij een drankje hoort, het versterkt jouw sociaal kapitaal. Niet dat geheel onthouding slecht is, maar die mensen zijn dikwijls conservatiever in hun handelen en doen. Roken daarentegen is wel slecht. Rokers spenderen veel geld aan sigaretten. Dat is geld dat in rook opgaat en dat beter aan andere dingen gespendeerd kon worden.

# 11. Je ziet er goed uit

Dit klinkt belachelijk en zelfs discriminerend, maar het is helaas de waarheid volgens professor Daniel Hamermesh. Volgens zijn onderzoek verdienen goed uitziende mensen 3% tot 4% meer. Volgens Hamermesh komt dat omdat mensen die er goed uit zien, vaak de charme hebben om een hoger loon te onderhandelen.

# 12. Je onderneemt graag actie

Ben jij iemand die direct actie onderneemt wanneer je een opportuniteit ziet? Proficiat, dat is het soort gedrag dat nodig is om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

# 13. Je staat open voor nieuwe dingen

Je weet nooit wat de toekomst brengt. Wanneer je niet open staat voor nieuwe dingen, wanneer je steeds binnen je eigen comfortzone blijft, zal je verschillende aantrekkelijke opportuniteiten aan je neus zien voorbij gaan.

 << Eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen >>

Bron: Entrepreneur

Foto Credit: iStock

Deze strategie maakt van iedere 100 euro een som van 4.000 euro

Warren Buffett perfectioneerde dit wonder en is het levende bewijs dat je van een klein bedrag een groot fortuin kan maken. Met de juiste aandelen kan ook jij – zelfs met een klein bedrag – hetzelfde doen.

Lees hier hoe je rijk kan worden door een klein bedrag te beleggen