Warren_Buffett_at_the_2015_SelectUSA_Investment_Summit

Warren Buffett is een uiterst succesvolle belegger, zakenman en filantroop. Dit bereik je natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Ook bij Buffett is daar een lang proces aan vooraf gegaan. Maar het mooie aan wat Buffett doet, is dat iedereen dit eigenlijk kan doen. Wil je in zijn voetsporen treden? Dan moet je deze 10 stappen volgen.

Dit is wat je nodig hebt om even rijk te worden als Warren Buffett.

# 1. Beslis dat je rijk gaat worden

Buffett wist al heel vroeg dat hij rijk ging worden. Hij twijfelde er zelfs nooit aan. Veel mensen willen rijk worden, maar weinig mensen willen écht rijk worden. Stel jezelf als doel om rijk te worden, maak plannen om het te realiseren.

# 2. Begin al heel jong te sparen

De topman van Berkshire Hathaway verdiende al $175 per maand op zijn 15e. Terwijl veel tieners hun geld zo veel mogelijk uitgeven, spaarde Buffett zo veel mogelijk. Sparen moet een gewoonte worden waar je heel je leven van kan profiteren.

# 3. Investeer je winst

Buffett spaarde niet alleen, hij investeerde ook. De winst die hij maakte, investeerde hij opnieuw. Wanneer je je geld wil zien groeien, moet je investeren en die winst opnieuw investeren, en opnieuw … en opnieuw.

Warren Buffett: Hoe het allemaal begon

# 4. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen

Het orakel van Omaha werd afgewezen bij zijn favoriete universiteit, de Harvard Business School. Hij werd later ook een paar keer afgewezen door zijn favoriete mentor, Benjamin Graham. Hij bleef echter volhouden waardoor hij nu de 2e rijkste man ter wereld is.

# 5. Omring jezelf met mensen die in jou geloven

Voor Buffett is vriendschap belangrijker dan geld. Hij omringt zich met mensen die hem graag zien, om wie hij is. Omring jezelf met positieve mensen, zo creëer je een positieve energie waar je veel meer mee kan bereiken. Buffett begon ook met een investering van 7 vrienden en familieleden. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

# 6. Overtuig mensen van je talent

De eerste beleggers in het fonds van Buffett legden hun geld in de handen van een 25 jarige die eruit zag als een jongen van 12 die zich voordeed als iemand van 20. Toch kon hij genoeg mensen overtuigen om in hem te geloven.

Warren Buffett: De verbluffende cijfers over zijn fortuin

# 7. Ga niet de grote Jan uithangen

Je persoonlijke imago is geen perceptie van hoe succesvol je bent. Doe je niet anders voor dan je bent. Buffett eet bijvoorbeeld nog steeds iedere morgen in een McDonald’s, woont al decennia in hetzelfde huis en zijn hoofdkwartier is een gewoon gebouw in een gewone buurt.

# 8. Investeer in jezelf

Warren Buffett gaat stilletjes aan naar de 90, maar hij leert nog iedere dag bij. Buffett is nooit gestopt met lezen en leren. De beste investering is een investering in jezelf. Investeer ook in jezelf door jezelf te betalen. Waarom wel anderen betalen maar niet jezelf?

# 9. Beleg tegendraads

Buffett is op en top een tegendraadse belegger. Hij koopt aandelen die niemand anders moet hebben en verkoopt ze wanneer de rest weer in de rij staan te drummen. Tegendraads beleggen is moeilijk omdat het tegen elke emotie in gaat, maar het is wel de meest lonende vorm van beleggen.

Hoe je zelf een eigen mini-Buffett portefeuille kan maken

# 10. Doe niet te veel

Elon Musk is een duizendpoot, maar hij is dan ook een grote uitzondering. Buffett beperkt zich tot wat hij echt goed kan. Buffett werd succesvol voor dezelfde reden als dat Roger Federer of Lionel Messi succesvol werden: ze concentreren zich op wat ze het beste kunnen.

Bron: Go Banking Rates