Dageljkse gewoonte succesvolle mensen

Wie succesvol wil zijn (en blijven) moet productief zijn. Wie productief wil zijn, moet willen uitblinken, intelligent plannen en gefocust zijn werk doen. Deze super geniale productiviteitstips kunnen ervoor zorgen dat iedereen succesvol kan worden.

Pas deze tips toe om iedere dag 1% productiever te worden, dan ben je na een jaar 3 keer zo productief als vandaag.

# 1. Gebruik een agenda i.p.v. een ToDo-lijst

Een ToDo-lijst is verleden tijd. Wil je iets gedaan krijgen, dan moet je dat inplannen. Wanneer je niet plant wat je gaat doen, zullen de taken alleen maar blijven opstapelen. Dat zorgt niet alleen voor meer stress, het is ook contraproductief. Is de taak niet af, plan hem opnieuw in.

# 2. Gebruik het eenhoorn-principe

Een Unicorn – eenhoorn – is een term voor een bijzonder succesvol niet-beursgenoteerd bedrijf. Het wil eigenlijk zeggen dat slechts een paar bedrijven in hun sector slagen, maar ze nemen dan wel het overgrote deel van de buit mee. Zo gaat dat ook met je werk. De minderheid van je werk zorgt voor de meerderheid van je resultaten. Zorg dat die minderheid zo goed mogelijk is om de winst zo groot mogelijk te maken.

# 3. Werk minder

Het is wetenschappelijk bewezen dat de productiviteit daalt wanneer je meer dan 50 uur per week werkt. Wanneer je meer dan 55 per week werkt, is er helemaal geen productiviteit meer. Je bent productiever als je gelukkig en fit bent, niet als je ongelukkig en moe wordt.

# 4. Werk op je meest productieve momenten

Iedereen heeft een moment in de dag dat hij/zij het productiefste is. Voor de meeste mensen is dit ’s morgens. Waarom denk je dat veel succesvolle CEO’s om 4 uur of om 5 uur ’s morgen opstaan? Reserveer je moeilijkste en belangrijkste taken op je meest productieve momenten.

# 5. Bepaal je prioriteiten

Multitasken was nog niet zo lang geleden populair, maar het concept is reeds achterhaald. Singletasken is nu het modewoord. Wetenschappers ontdekten dat onze hersenen niet gemaakt zijn om meerdere dingen tegelijk te doen. Stel prioriteiten en concentreer je daar op. De rest plan je in (zie punt 1).

# 6. Omring jezelf met slimme mensen

Jij bent het gemiddelde van de 5 personen rond jou. Wil je productiever worden, omring je met slimme, creatieve en productieve mensen. Je kan allemaal van elkaar leren zodat iedereen er beter van wordt.

# 7. Vind automatismen

Er zijn altijd taken die iedere dag opnieuw gedaan moeten worden. Ga op zoek naar hulpmiddelen die dit van jou over kunnen nemen. Zo creëer je meer tijd om je toe te leggen op de dingen die écht belangrijk zijn.

# 8. Schrijf efficiënte e-mails

E-mails kunnen veel tijd opslorpen. E-mails schrijven met militaire precisie kan snel en efficiënt:

  • Gebruik sleutelwoorden in het onderwerp
  • Schrijf een korte samenvatting in de mail
  • Maak de mail zo kort mogelijk
  • Gebruik geen passieve woorden

# 9. Doe meer dingen die je graag doet

Hobby’s zijn belangrijk. Alleen maar werken, werken, werken, is de kortste weg naar een burn-out. Je moet je hersenen af en toe wat rust gunnen. Zo word je productiever wanneer je terug aan het werk gaat.

# 10. Niet zagen en klagen

Zagen en klagen lost niets op, het is een verspilling van tijd en energie. “Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.” – Eleanor Roosevelt.

Bron: Inc.