Technologieaandelen

In alle stilte van het beursgeweld op de Amerikaanse aandelenmarkt zijn het de technologieaandelen die boven alle andere aandelen uit steken. En dan hebben we het niet alleen over Apple. Heel de technologiesector presteert sterk. De Nasdaq steekt met kop en schouders boven alle andere indices uit. Dit zijn de 10 favoriete technologieaandelen van de analisten op Wall Street.

De volledige Nasdaq Index bestaat uit 3.200 aandelen, gewogen op basis van de marktkapitalisatie. De Nasdaq-100 zijn de 107 grootste technologiebedrijven (sommige bedrijven hebben verschillende aandelenklasse). Deze presteren nog net iets beter dan de algemene technologiesector.

Nasdaq vs andere indices

En de technologiesector is nog steeds niet duur te noemen. Wanneer we naar de koers/winst verhouding kijken, zien we dat de Nasdaq 100 nog lang niet in de buurt komt van vorige oververhitte periodes.

We moeten zelfs terug gaan naar 2007 om een gelijkaardige waardering te vinden. De Nasdaq 100 noteert volgens FactSet ook nog maar aan een koers/winst verwachting voor 2018 van 18,2. Dat is voor bedrijven die sneller dan gemiddeld groeien, nog niet bepaald duur te noemen.

K-W verhouding technologieaandelen

65% van de aandelen uit de Nasdaq 100 krijgen een ‘Koop’ advies van de analisten op Wall Street tegenover 45% voor de aandelen uit de S&P 500. De analisten zijn dus veel positiever over technologieaandelen dan over gewone aandelen.

Van de aandelen die een ‘Koop’ advies krijgen, kan men een lijst destilleren met het hoogste opwaartse potentieel voor de komende 12 maanden op basis van het koersdoel. Deze variëren van 19% voor Alphabet tot 50% voor Liberty Interactive Corp.

Dit is de Top-10 van favoriete technologieaandelen voor de komende 12 maanden op basis van de gegevens die FactSet verzamelde bij de beste analisten op Wall Street.:

Top 10 technologieaandelen

Bron: MarketWatch