Best betaalde sporters De 100 best betaalde sporters van de wereld verdienden de afgelopen 12 maanden zo’n $3,15 miljard, net iets minder dan het record van het jaar daarvoor. Dat recordjaar kwam er vooral door het gevecht tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao die beide $460 miljoen binnen harkten voor deze eenmalige opkomst. Hoe zit het met de cijfers van dit jaar? Cristiano Ronaldo was de best betaalde atleet van de laatste 12 maanden met een inkomen van $88 miljoen. Het is de eerste keer sinds 2001 dat niet Mayweather of Tiger Woods op de eerste plaats staat. San Francisco Giants catcher Buster Posey sluit de lijst op nummer 100 met een inkomen van $20,8 miljoen. Hoe werden deze miljarden verdeeld?

Sport

Er staan 26 baseballspelers in de lijst, dat is het meeste. Clayton Kershaw staat als baseballer het hoogste op de lijst op nummer 33 met $32 miljoen inkomsten. De NFL (21), NBA (18) en voetbal (12) vormen samen met baseball de best betaalde sporten. Er staan slechts 7 tennisspelers en 5 golfers in de lijst.

Nationaliteit

Er zijn 23 verschillende nationaliteiten opgenomen in de top-100, 65 daarvan zijn Amerikaan, 5 Brit, 3 Argentijn, 3 Duitser en ook nog 3 uit de Dominicaanse Republiek.

Leeftijd

De gemiddelde leeftijd bedraagt 31. 7 atleten zijn al ouder dan 40 jaar, dit zijn vooral golfspelers. Maar de jongste, Jordan Spieth, is met zijn 22 ook een golfer. Hij wordt gevolgd door NBA-ster Kyrie Irving en voetbalicoon Neymar, beide zijn 24.

Sponsors

Nike is de grote slokop. Het spendeerde in totaal $6,2 miljard aan sponsordeals met atleten. Het heeft ook 50 van de top 100 best betaalde atleten onder zijn hoede. PepsiCo, inclusief Gatorade, neemt 17 atleten voor zijn rekening. Adidas heeft 14 sporters onder contract en Under Armour 13.

Sociale media

Ronaldo is de grote ster op sociale media met 215 miljoen volgers op Facebook, Twitter en Instagram. Zijn sociale media posts zouden zo’n $176 miljoen waard zijn. 11 sporters zijn niet actief op sociale media.