beer

Sinds 11 oktober 2016 hebben de Dow Jones en de S&P 500 index al niet meer te maken gehad met een daling van meer dan 1%. Deze bijzondere reeks onderstreept het feit dat we te maken hebben met een bijzonder sterke beursrally.

De meeste beleggers onder ons zullen niet klagen over de afgelopen handelsweken. Sinds november 2016 hebben we al te maken met een stijgende trend en daarbij hebben we te maken met een regen aan nieuwe recordkoersen. Zo wisten de indices op Wall Street de afgelopen maanden al meermaals nieuwe recordkoersen te laten optekenen. Daarbij wist de Dow Jones index zelfs de magische grens van 20.000 punten te doorbreken.

Gaat de Dow Jones het record verbreken?

108 handelsdagen-dow jones

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is in beeld gebracht hoe bijzonder de huidige reeks is. Het is duidelijk dat de stieren de touwtjes in handen hebben, want de beren weten al sinds oktober afgelopen jaar niet meer te zorgen voor een noemenswaardige daling.

108 handelsdagen-dow jones-2

In het verleden hebben we vaker te maken gehad met een dergelijke reeks. Het record is gevestigd in het jaar 1966. Destijds hadden we te maken met een reeks van 155 handelsdagen waarbij de Dow Jones index niet met meer dan 1% in waarde wist te dalen. Wat dat betreft hebben we nog even te gaan.