starten met je eigen bedrijf

Lang niet iedereen kan zich veroorloven om zijn job op te geven en zijn passie te volgen. Maar passie en talenten kunnen wel zorgen voor fantastische bedrijven. Klein beginnen is dikwijls de opdracht. En dat kan zelfs al voor minder dan €1.000.

De oprichting van een eigen bedrijf kost geld. Maar met sommige beroepen heb je niet veel meer extra nodig dan de wettelijke oprichtingskosten. Dan kan je direct aan het werk. De kunst is dan ook om de kosten zo laag mogelijk te houden, dit zijn enkele tips.

En hier vind je alvast enkele ideeën om te starten met je eigen bedrijf.

# 1. Lesgever bijlessen

Steeds meer kinderen (en hun ouders) zijn op zoek naar bijlessen. De druk op school ligt enorm hoog. Er is een grote vraag naar leerkrachten die bijles willen geven.

# 2. Honden uitlaten

Honden moeten beweging hebben, maar daar hebben de baasjes niet altijd tijd voor. Jij kan die honden uitlaten. Wanneer je graag met honden omgaat, is dit een ideale job.

# 3. Persoonlijke opruimdienst

Heb jij een talent om orde te scheppen in chaos, dan zijn er voldoende bedrijven/mensen die daar een beroep op willen doen. Vooral kleine zelfstandigen zoeken wel eens extra mankracht om de administratie te doen of om een bureau op te ruimen.

# 4. Vertaler

De wereld is klein, maar groot tegelijk. Een lokale business kan via het internet een internationaal karakter krijgen. Maar dan moet het huidige business model wel vertaald kunnen worden naar andere talen.

# 5. Boodschappen doen

Niet iedereen heeft een hond om uit te laten, maar iedereen heeft wel boodschappen die gedaan moeten worden.

# 6. Virtueel assistent

Een virtueel assistent is iemand die al het werk doet van een gewone assistent, maar dan enkel via de telefoon of het internet. Afspraken maken, klachten ontvangen, de agenda organiseren, …

# 7. Consultant

Waar ben jij echt goed in? Wat kan jij wat anderen niet kunnen? Er is altijd vraag naar kennis. Een goede consultant heeft voldoende kennis om die te delen … tegen een prijsje natuurlijk.

# 8. Sociale media manager

Sociale media is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is de bron van menige bedrijven. Er zijn bedrijven die gebaat zijn bij een goede profilering op sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram, maar die niet de middelen of tijd hebben om dit op te volgen.

# 9. Copy editor

Flyers, posters, blogs, brochures, … er wordt ontzettend veel promotiemateriaal ontworpen. Schrijffouten zijn uit den boze. Heb jij een grammaticale knobbel en een 10 voor taal?

# 10. Persoonlijke fitnesscoach

Het dringt steeds meer door dat sporten niet alleen gezond is, maar ook noodzakelijk om in het bedrijfsleven op het hoogste niveau mee te kunnen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. In een fitnesszaak gaat de motivatie al snel verloren, met een persoonlijke coach niet.

# 11. Boekhouder

Vraag naar boekhouders is er altijd.

Bron: CNBC