Justin Trudeau De wereld is geobsedeerd door Justin Trudeau. De Eerste Minister van Canada is nog maar sinds oktober 2015 aan de macht maar hij veroverde onmiddellijk de harten van Canada én de wereld. Hoe komt dat? Trudeau is progressief en liberaal. Daarnaast is hij een feminist en een familieman. Het helpt natuurlijk ook dat hij er niet onaardig uit ziet. Ter ere van Canada Day op 1 juli somt Business Insider 25 redenen op waarom de wereld zo geobsedeerd is door Justin Trudeau. Wij selecteerden de beste 11 die je moet onthouden.

# 1. Als progressieve leider is Trudeau niet bang van immigratie. Sinds november 2015 verwelkomde hij al meer dan 28.000 Syrische vluchtelingen.

# 2. Hij spreekt niet alleen, hij doet. Zo ging hij persoonlijk naar de luchthaven om de vluchtelingen te verwelkomen.

# 3. Hij noemt zichzelf een feminist. “Wanneer je progressief bent, moet je ook een feminist zijn. Het is allemaal over gelijkheid, respect, over het beste maken van wat we hebben.”

# 4. Hij vecht tegen de klimaatveranderingen en promoot groene energie. 81% van de energievoorziening in het land komt al van groene energie.

# 5. Hij is de eerste regerende Eerste Minister die mee optrok in de Toronto Pride Parade voor homo’s en lesbiennes.

# 6. Trudeau is voorstander voor de legalisering van marihuana op basis van minimale toegang voor minderjarigen en het verlagen van de criminaliteit rond de verkoop van illegale drugs.

# 7. De Canadese lieveling stelde zijn eerste regering samen die bestaat uit een gelijk aantal mannen en vrouwen. Op de vraag ‘Waarom?’, antwoordde hij ‘Omdat het 2015 is”.

# 8. Hij vecht tegen kinderarmoede.

# 9. Hij is een echte ‘family man’ met tv presentatrice Sophie Grégoire en zijn 3 kinderen.

# 10. Trudeau is ook best sportief. Hij beoefent yoga, maar ook boksen.

# 11. Hij is ook zot van Star Wars. Dit bewijst onder andere dat naast al het harde werk, hij zichzelf ook niet al te serieus neemt.