Ondernemen zit de 19-jarige Patrick Finnegan al langer in het bloed. Maar de laatste tijd heeft hij een gat in de markt gevonden. Zijn kracht is zijn netwerk. En via dat netwerk heeft hij grote klanten weten overhalen om hem met miljoenen toe te vertrouwen. De manier waarop Finnegan tewerk gaat, kan iedereen.

Finnegan is een ‘Generatie Z’-expert. De meeste merken richten zich vandaag nog steeds op de ‘millennials’ – jongeren geboren begin ’80 tot midden ’90 – als doelgroep. Maar de generatie daarna, geboren eind ’90 – midden ’00, neemt stilaan de fakkel over. En daar helpt Finnegan bedrijven mee.

Hij overtuigde al grote klanten om minder te investeren in reclamespots op tv maar meer in sociale media campagnes op Facebook, Instagram of Snapchat. De koopkracht van ‘Generatie Z’ is volgens onderzoek al opgelopen tot $44 miljard per jaar. Finnegan helpt bedrijven om op de juiste manier deze doelgroep te bereiken.

Finnegan begon zijn ondernemerschap al op zijn 12e wanneer hij $10.000 inzamelde voor de Presidentscampagne van Barack Obama. Hij werd zelfs uitgenodigd voor de inauguratie. Terwijl hij nog op school zat verdiende hij $80.000 met het bouwen van websites.

De 19-jarige ondernemer bouwde doorheen de jaren een immense contactenlijst op van CEO’s, miljardairs en prominente investeerders. Hij verdient $3.000 tot $7.000 per maand via zijn consultantbureau en krijgt commissies op de winst die zijn opdrachtgevers maken. Hij krijgt opdrachten van $50.000 tot $1 à 2 miljoen.

Deze jonge ondernemer dankt zijn succes aan 3 dingen …

Je moet waarmaken wat je belooft

In het begin was het vooral veel gepraat, maar weinig resultaat. Totdat Finnegan zich realiseerde dat er iets moest veranderen. Indien hij een grote zakenman wou worden, moesten de resultaten volgen. Je moet niet alleen beloven, je moet het ook waarmaken.

Praat minder, luister meer

Hoewel je soms het gevoel hebt om je ervaringen met iedereen te delen, is het beter om minder te zeggen en meer te luisteren. Vooral op sociale media moet je vooral observeren. Wanneer je alles laat weten, heb je geen voorsprong meer op anderen.

Werk hard

Het internet is een immense schat aan informatie. Er is dus niets wat je nog kan tegenhouden om je droom te realiseren. Werk hard, ga ervoor, blijf leren en boek resultaten – aldus de 19-jarige Patrick Finnegan.

728x90