Windenergie

‘s Werelds voornaamst voorspeller van het toekomstige energielandschap, het Internationaal Energie Agentschap, verhoogt de voorspellingen van hernieuwbare energie drastisch. Het toont aan dat men al jaren de groei van groene energie onderschat, zeggen analisten.

Het IEA krijgt al jaren kritiek achter de feiten te lopen en de conservatieve energiebronnen zoals olie voor te trekken. In het rapport dat het IEA eind deze maand zal publiceren zal blijken dat hernieuwbare energie aan een enorme doorbraak bezig is.

Het Internationaal Energie Agentschap werd in 1973, te midden van de oliecrisis, opgericht als waakhond over het globale energielandschap. Al jaren onderschat het agentschap de opmars van hernieuwbare energie zoals wind- en zonne-energie. Daar wil het nu een einde aan maken.

Op de eerste grafiek uit het rapport ziet men de enorme bijstelling voor het opwekken van zonne-energie tussen de prognoses die tussen 2002 – 2006 werden gemaakt en de prognoses sinds 2014.

<< Volg de modelportefeuille van Slim Beleggen >>

prognoses IEA zon

Dat het IEA zijn prognoses voor hernieuwbare energie fors verhoogt, toont de veranderingen aan in het energiebeleid over heel de wereld, zegt de woordvoerder van het agentschap Jad Mouawad.

Ook voor windenergie worden de prognoses fors opgetrokken.

prognoses IEA windBron: Bloomberg

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>