Aandelen trading Terwijl de beurzen van geen ophouden lijken te weten, zien we ook weer wat leven ontstaan bij sectoren die tot voor kort door bijna iedere belegger werden gemeden. Bij de trading tak van Slim Beleggen, volgen we de grafieken op de voet. Iedere dag zijn onze analisten bezig om te kijken naar kansen die ontstaan voor op de korte termijn. Veel van dit soort kansen worden besproken in het Technische Analyse Rapport. Een rapport waarbij aan de hand van grafieken verschillende handelskansen worden besproken. Nog geen lid? Dan is het zeker iets om eens naar te kijken. Voor een paar tientjes word je al op de hoogte gehouden. Maar nu verder, want in onze zoektocht naar kansrijke setups, hebben we weer wat leuke dingen gevonden.

Een eerste voorbeeld is koper

Na een jarenlange downtrend, begint hier wat leven in de brouwerij te komen. Technisch gezien is er al jaren sprake van een stevige downtrend. Hieronder een grafiek waarbij we bijna 11 jaar terugkijken (weekgrafiek). copper Zelfs in een downtrend, kunnen opwaartse bewegingen fors zijn. Als koper namelijk weer de bovenkant van het kanaal gaat testen, dan is dat nog zo’n opwaartse ruime van minimaal 11%. En er zijn verschillende redenen om aan te nemen dat het herstel van koper iets verder kan doortrekken. Daarvoor zoomen we graag iets in:sc Hier ontstaat zonder twijfel een mooie setup met leuke kansen bij een doorbraak. En zoals wel vaker geldt bij grondstofgerelateerde aandelen: de mijnbouwbedrijven kunnen van deze beweging extra explosief reageren. Wij denken dan bijvorbeeld aan een Freeport, BHP, Glencore, als aandelen die mooie bewegingen kunnen laten zien bij een uitbraak van koper. Iets om in de gaten te houden dus.

Nog een sector om in de gaten te houden: de zonne-energiesector

Solar stocks, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn jaren uit de gratie geweest. Maar na jarenlange downtrend, lijkt de sector nu weer tot leven te komen. Een eerste voorbeeld is de Guggenheim Solart ETF (TAN). Een mooiere wedge dat deze, zie je niet vaak: sc Op de weekgrafiek is duidelijk dat de solarsector bezig is aan een voorzichtige uitbraak. De uitbraak is nog pril en dat betekent voldoende kansen voor actieve traders. In de komende editie van het TA Rapport, zullen we zeker aandacht besteden aan deze kansrijke sector. Als je het ons vraagt, kan dit een echte ‘knalsector’ worden deze zomer. Ook toe aan een ’technisch beleggerskompas’? Abonneer dan vandaag nog op het TA Rapport. Dat is mogelijk vanaf 8,29 euro per maand. Geen geld, voor geregelde technische updates met interessante kansen. Maar, wie direct de concrete acties van het Optie en het Trading Rapport er bij wilt ontvangen, kan het beste een combi-abonnement nemen. Dan krijg je niet alleen technische analyse updates, maar ook optietrades en aandelentrades in de mailbox.