Tucker Hughes werkt hard aan zijn vastgoedbedrijf. Zijn succes komt er echter niet toevallig. Hij zorgt er namelijk voor dat zijn hard werken ook loont. Het zou natuurlijk zonde zijn dat al zijn inspanningen niets opbrengen. Hij geeft 4 waardevolle tips mee om het zelf ook te kunnen bereiken.

Wil je beter zijn dan de rest, moet je harder werken als de rest. Het is een eenvoudig motto maar niet gemakkelijk om toe te passen. Dit is de manier waarop Tucker Hughes, Managing Director van Hughes Marino, erin slaagt 15 uur per dag efficiënt te werken.

# 1. Definieer ‘hard werken’

Wat ‘hard werken’ is voor jou, is niet altijd wat hard werken voor een ander is. Tucker Hughes staat ’s morgens om 4uur op, gaat 30 minuten fitnessen, 15 minuten mediteren en is om 5u15 op zijn bureau. Daar werkt hij 15 uur per dag. No one is outworking me. You shouldn’t let your competition either. Om dit werkritme vol te houden, heeft hij enkele belangrijke routines nodig: goed slapen, sport, meditatie en gezond eten. Tijd is het belangrijkste dat er is, je moet je lichaam dan ook in topconditie houden om de tijd zo lang en efficiënt mogelijk te gebruiken.

# 2. Creëer waarde – zo vroeg mogelijk

Tucker Hughes begint de dag steeds met die projecten die uitsluitend georiënteerd zijn om waarde te creëren op lange termijn. Dit is een kritiek moment van de dag. Je lichaam is nog fris en vol energie. Dit is het moment dat je moet gebruiken om je meest waardevolle activiteiten uit te voeren.

# 3. Klant is Koning – altijd!

Door waarde voor je bedrijf te creëren wanneer de rest nog slaapt, heb je meer tijd om er voor je klanten te zijn wanneer die wakker worden. Klanten komen altijd eerst, ze zijn de reden dat je bestaat. Wanneer ze je nodig hebben, moet je er staan. Klaar staan voor je klanten betekent dat ze je dagdagelijkse activiteiten zullen onderbreken, raak dat dus zo snel mogelijk gewoon. Tucker Hughes gebruikt hiervoor steeds een checklist. Wanneer een klant hem onderbreekt, weet hij precies waar hij met zijn taak gebleven was en waar hij mee verder moet gaan.

# 4. Data, data en data

Er zijn er die hun ‘buikgevoel’ volgen, maar slechts een minderheid wordt hierin succesvol. Data verzamelen is enorm belangrijk. Via voldoende research kan je achterhalen wat werkt en wat niet werkt. De beste manier om je tijd zo efficiënt mogelijk te benutten, is door te bepalen welke activiteiten het meest productief zijn.