Sean – The Money Wizard – vindt zichzelf niet zo bijzonder. Hij is een normale kerel, met een normale job, een normaal inkomen en een normale beleggingsstrategie. Toch heeft hij op zijn 27e al $200.000 bij elkaar gespaard/belegd. “Ik heb het geluk gehad enkele nuttige tips te krijgen”, aldus The Money Wizard.

Sean begon op zijn 16e met $500. Op zijn 18e begon hij met beleggen op de aandelenmarkt. Op zijn 25e was zijn aandelenportefeuille al gegroeid naar $100.000 en op zijn 27e $200.000. En dat allemaal dankzij enkele zeer nuttige tips.

Dit zijn de 5 nuttigste tips die The Money Wizard heeft gekregen.

-1. Studeer voor een job dat geld opbrengt

De juiste carrière kiezen, is ontzettend belangrijk. Je moet voor je begint te studeren al rekening houden met het salaris dat je achteraf kan gaan verdienen. De waarde van je diploma is minstens zo belangrijk als de waarde van je huis dat je koopt. Je gaat er decennia lang aan vast zitten.

-2. Vermijd consumptieschulden

Het is bijna onmogelijk om rijk te worden als je iedere maand geld moet afstaan om je schulden af te betalen. Geld sparen/beleggen terwijl je schulden moet afbetalen, is zoals roeien tegen de stroom in. Denk dus zeer goed na waarvoor en wanneer je geld gaat lenen. Op die manier kan je de kracht van samengestelde interest in je voordeel laten werken in plaats van je nadeel.

-3. Beslis of je uitgaven je gelukkig maken

De meeste mensen geven geld uit aan materialistische dingen. De vraag die je jezelf daarbij moet stellen is, ‘Heb ik het nodig en word ik er gelukkig van?’.  Geef geld uit aan dingen die bij jou passen, niet omdat andere mensen er geld aan uitgeven. Wanneer je enkel geld uitgeeft aan de dingen die je écht gelukkig maken, zal je meestal voldoende geld hebben. Zoveel heeft een mens niet nodig om echt gelukkig te zijn.

-4. Vermijd levensstijlinflatie

Levensstijlinflatie is meer geld uitgeven omdat je meer geld gaat verdienen. Door niet toe te geven aan deze verleiding geef je jezelf steeds meer financiële ruimte. Wanneer je uitgaven alles dekken wat je nodig hebt en jou gelukkig maakt, is het niet nodig om extra inkomsten te gaan uitgeven. Dat geld kan je dan sparen/beleggen om meer geld van te maken.

-5. Je wordt rijk door consistentie, niet door home runs

De meeste rijke beleggers zijn rijk geworden door eenvoudige beleggingen en door consistentie. Veel jongeren geloven dat je een home run moet slaan op de markten. Het tegendeel is echter waar. Meer risico nemen zorgt niet voor meer opbrengsten. De schildpad wint het van de haas. Wie begint met beleggen, regelmatig blijft beleggen en verliezen kan vermijden, scoort op lange termijn vaak veel beter dan diegene die iedere dag op het populairste paard wedden.

Bron: Business Insider

5 redenen om te beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

  • Grote beleggers kunnen zich er niet mee bemoeien
  • Omdat niemand naar deze aandelen kijkt, zijn ze te koop met een forse korting
  • In een stijgende aandelenmarkt zullen kleine aandelen het stokje overnemen van de grote en defensieve aandelen
  • Het zijn dikwijls bekende bedrijven uit de eigen regio
  • Als bonus zijn het ook vaak aandelen met een hoog dividendrendement

Ga onmiddellijk aan de slag met de crème de la crème onder de Nederlandse en Belgische aandelen: LEES MEER