stierenmarkt aandelenmarkt

Iedereen is een goede belegger wanneer de markten stijgen, maar weinigen zijn goede beleggers wanneer de markten dalen. Miljonairs op de aandelenmarkt worden niet geboren wanneer de koersen stijgen, maar wanneer de koersen dalen. Wie deze fouten kan vermijden, verhoogt substantieel zijn kans op succes… en rijkdom.

De beslissingen die je neemt wanneer de aandelenmarkten op hun hoogste punt staan en daarna beginnen dalen, zijn de meest cruciale in je financiële leven. Maar wat moet je dan doen?

Niemand heeft een glazen bol, maar deze fouten vermijden is cruciaal om je geld te laten renderen.

#1. Sla nooit, nooit, nooit in paniek

De meeste mensen hebben een gelijkaardig probleem met hun hersenen: de pijn van een koersdaling is vele male groter dan de vreugde van een koersstijging. Dat kan ervoor zorgen dat beleggers in paniek schieten wanneer ze rode cijfers zien staan. Ze verkopen hun aandelen om van de pijn van het verlies af te geraken. Dit is heel dikwijls de verkeerde beslissing. Verkoop dus nooit in paniek.

#2. Loop niet weg

Een andere manier om de pijn van (tijdelijk) verlies te vermijden, is gewoon weglopen van de aandelenmarkt. In plaats van gebruik te maken van een tijdelijk dip, laten ze de aandelenmarkt voor wat het is. Laat de stress en de buikpijn van beleggen je niet tegenhouden om te beginnen én om vol te houden om te blijven beleggen.

#3. Wees niet blind voor potentieel gevaar

Beleggers die 1 en 2 doorstaan, moeten ook niet blind worden voor potentieel gevaar. Evoluties van het verleden zijn nooit garanties voor de toekomst. Analiseer of er iets veranderd is. Er is altijd een reden waarom de markten dalen. Is dat een reden om bij te kopen of te verkopen?

Bron: Time Money