Het is niet zozeer een gebrek aan geld dat vele mensen in de weg staat naar rijkdom, het is vooral een gebrek aan kennis. Te veel mensen weten te weinig over geld waardoor ze fouten maken en uiteindelijk met lege handen achter blijven. Ze negeren de 3 fundamenten van rijkdom.
Er zijn mensen die alles in de uitverkoop kopen en toch niet genoeg geld hebben. Dat komt omdat ze niet weten hoe ze geld moeten verdienen. Er zijn mensen die veel geld verdienen, maar niet weten hoe ze er mee moeten omgaan. Ook deze mensen eindigen vaak met niets in handen.
Je moet dan ook de 3 fundamenten van rijkdom kennen én toepassen om een blijvende welvaart op te bouwen.
# 1. Maak een afspraak met je geld
Uit het oog, uit het hart. Waar je niet naar omkijkt, zie je ook niet staan. Het is noodzakelijk om regelmatig eens een afspraak te maken met je geld. Wat gebeurt ermee? Waar gaat het naar toe? Waar komt het vandaan?
Geld slaapt nooit, maar verveelt zich snel. Geld is ook jaloers. Wanneer je het negeert, wanneer je niet regelmatig een afspraak maakt met je geld, zal het andere oorden opzoeken.
# 2. Blijf arm
De beste manier om rijk te worden, is door arm te blijven. Rijk worden is de focus leggen op het inkomen en zo veel mogelijk van dat inkomen sparen. Iedere keer je nieuw geld ontvangt, spaar je het zodat je arm blijft. Wanneer je je rijk voelt, sluipt er al snel een vorm van voldoening in je lijf. Dan ga je niet meer doen wat nodig is om geld te verdienen.
Door arm te blijven, blijf je op zoek gaan naar manieren om geld te verdienen. Wanneer het bereikbaar is, is die drang er niet. Maak jezelf arm, maar je bankrekening rijk.
# 3. Lig er niet wakker van
Je mag nooit wakker liggen van geld(problemen). Wanneer je je zorgen maakt, verhuist de focus van wat belangrijk is naar wat onbelangrijk is. Wie wakker ligt van (tekort aan) geld, is een amateur. Amateurs hebben geen plan, letten niet op en weten niet waar de prioriteiten liggen.
Er is geen geld tekort in de wereld, je moet alleen weten waar je het moet gaan halen. Wie zich zorgen maakt, staat aan de verkeerde kant van het spel.
Bron: Entrepreneur