Geld Tips Beleggen

Stan Druckenmiller is geen ronkende naam als George Soros of Warren Buffett. Maar de man heeft meer dan zijn strepen verdiend. Hij is een van de grootste geldmachines uit de geschiedenis. Hij heeft de analytische kennis van Jim Rogers, de trading capaciteit van George Soros en de maag van een professionele gokker.

In 25 jaar verloor Druckenmiller maar in 5 kwartalen geld. Hij sloot geen enkel jaar af met verlies. Onder zijn bewind groeide Quantum uit van een hedge fund van $ 1 miljard naar $20 miljard. De wereldberoemde ondergang van het Britse pond was zijn idee. George Soros was enkel diegene die Druckenmiller overtuigde om het bedrag op te trekken.

De man is dus een levende legende op de beursvloer. Dit zijn Druckenmiller’s voornaamste inzichten die ook van jou een succesvolle belegger kunnen maken.

# 1. Je moet altijd een exit-strategie hebben

Toen Druckenmiller en Soros het Britse pond gingen shorten, wisten ze perfect hoeveel ze konden verliezen: namelijk 12% … wat tot dan toe de jaarwinst was van het Quantum hedge fund.

# 2. De juiste puzzelstukken vallen per jaar maar 1 of 2 keer perfect in elkaar

Je moet geduld hebben. Wil je grote posities innemen onder de juiste omstandigheden moet je wachten tot alle signalen op groen staan. Dat gebeurt hooguit 1 à 2 keer per jaar. Je startpunt is dan ook bijzonder belangrijk. Druckenmiller heeft het ook wel eens verkeerd, maar verliest zelden geld omdat zijn startpunt dicht bij ideaal is.

# 3. Je moet het recht verdienen om groot te gokken

De beste manier om op lange termijn geld te verdienen is door je kapitaal te beschermen in combinatie met enkele home runs. De jaren dat je begint met grote winst zijn de jaren dat je moet doorduwen. Veel beleggers nemen hun winst bij 30% of 40%. Maar wanneer je de winst een paar keer kan laten oplopen tot 100% en de andere jaren geen geld verliest, haal je een superieur rendement.

Bron: Ivan Hoff