Rijke mensen worden rijker Hoe komt het toch dat rijke mensen steeds rijker worden terwijl de gewone man met de pet het steeds moeilijk blijft hebben om rond te komen? Veel heeft te maken met de manier waarop rijke mensen omgaan met hun geld. Ze zijn niet alleen goed in veel geld verdienen, ze zijn ook goed met het behouden en vergroten van hun rijkdom. Dit zijn 3 zaken die rijke mensen met hun geld doen waardoor ze nog rijker worden. Misschien toch maar eens overwegen om dit ook te doen, niet?

# 1. Je genot uitstellen

Aandelen beleggen

Ja, het klinkt net als bij een goede vrijpartij, het genot uitstellen. En het heeft veel met elkaar te maken. Wanneer je werkt naar winst op lange termijn is de bevrediging des te groter wanneer het moment daar is. Wanneer je eerst aan jezelf denkt en pas daarna aan de rest, is de winst van korte duur en veel minder aangenaam. Wanneer je eerst je geld uitgeeft en dan pas spaart, zal je nooit tot het uitzonderlijke genot komen dat een lange termijn belegging met zich meebrengt.

# 2. Gebruik je schulden verstandig

Globale schulden

De kracht van samengestelde interest is onverbiddelijk, het brengt voorspoed voor diegene die het op de juiste manier gebruiken – hint: beleggen, en het brengt rampspoed voor diegene die het op de verkeerde manier gebruiken – hint: schulden. Het is uiterst belangrijk om op een wijze manier om te springen met je schulden. Al het geld dat je moet spenderen aan de afbetaling van je schulden, kan je niet gebruiken om te investeren. Een aflossingstabel is voor veel mensen een ingewikkeld document, maar we raden aan om eens naar de laatste regel van de laatste bladzijde te kijken. Daar staat hoeveel je uiteindelijk in het totaal zal terugbetalen. We raden ook aan om op een stoel te gaan zitten wanneer je dit doet.

# 3. Kijk verder dan je neus lang is

Aandelenkoersen

Veel beleggers kopen aandelen voor de lange termijn, dat is althans de bedoeling. Lange termijn betekent dan meestal totdat het aandeel 15% lager staat. Dan schieten ze in paniek en verkopen ze. Rijke mensen hanteren meer de buy-and-hold strategie en hebben een beleggingstermijn van minstens 3 jaar. Koop dan ook bedrijven en geen aandelen. Goede bedrijven aan een goede prijs zullen het altijd goed doen over een langere periode, ongeacht de volatiliteit op de markt. Die kan je maar best gewoon negeren, dat is nog beter voor je stressniveau ook.