businessman-1492563_1280

Met al die technologische vernieuwingen die constant op ons af komen, zou je denken dat er ondertussen al een glazen bol zou bestaan om naar de toekomst te kijken. Helaas. Niemand kan dus voorspellen welke aandelen de komende 10,20 of 50 jaar het beste zullen presteren. Maar 3 tips kunnen jouw kansen op langetermijnsucces wel substantieel verhogen.

Wie op zoek is naar de beste langetermijnaandelen, aandelen die je kan kopen en bijhouden met je ogen dicht, let best op de volgende 3 regels.

# 1. Gebruik de 50-jaar regel

Wil je weten welke aandelen de komende 50 jaar het beste zullen presteren, beeld je dan in welke bedrijven er over 50 jaar nog zullen zijn. Bestaat het bedrijf al lang en is de kans groot dat het nog lang zal bestaan? Is het antwoord ‘Ja’, dan is het een kanshebber.

Bijvoorbeeld: we zullen over 50 jaar nog altijd moeten eten en drinken, we zullen nog altijd kleren dragen en ergens moeten slapen. Maar hebben we dan nog een tv? Een smartphone? Een auto op benzine? …

# 2. Competitief voordeel

Het competitieve voordeel van een bedrijf is het paradepaardje van Warren Buffett. Een bedrijf met een competitief voordeel heeft steeds een straat voorsprong op mogelijk concurrentie. Het kost de concurrentie veel geld en moeite om zich in te werken in de sector en bedrijven met een competitief voordeel hebben tijd, middelen en visie om steeds aan de top te blijven.

Bijvoorbeeld: de merknaam van Gillette, de schaalgrootte van Wal-Mart, het distributienetwerk van Coca-Cola, de infrastructuur van CSX, …

# 3. Bedrijven met een winstgevend trackrecord

Nadat je weet welke bedrijven er over 50 jaar nog gaan zijn en ze een competitief voordeel hebben, kan je kijken naar de winstgevendheid uit het verleden. Een bedrijf moet niet jaar na jaar de omzet en winst zien stijgen, maar er moet wel een opwaartse trend zijn.

Het verleden is geen garantie voor de toekomst, maar een sterke geschiedenis verhoogt de kans dat het bedrijf er opnieuw in zal slagen.

Bron: Fool