Kristy Shen weet hoe ze moet sparen. Ze heeft een goed betaalde job, maar terwijl vrienden van haar meer geld verdienen heeft zij wel 1 miljoen op haar bankrekening en anderen niet. Het is niet dat ze iedere dollar in 2 moet bijten vooraleer ze die uitgeeft, maar ze doet wel iets dat anderen niet doen, en dat maakt een groot verschil.

Shen is 31 en heeft nu haar eigen blog ‘Millennial Revolution’. Ze legt uit hoe ze aan 1 miljoen dollar kwam terwijl leeftijdsgenoten die meer verdienen het moeilijk hebben om rond te komen. Volgens Shen maken veel mensen de fout dat ze niet weten waar hun geld naartoe gaat, ze houden hun uitgaven niet bij.

Je moet weten waar je geld naartoe gaat in plaats dat je jezelf afvraagt waar het gebleven is.

Lees hier: De ultieme (Gratis) gids voor je persoonlijke financiën

In een podcast met So Money zei Shen dat andere mensen niet dommer zijn dan haar of dat anderen niet per se slecht bezig zijn. Maar het probleem is dat ze gewoon hun uitgaven niet opvolgen. Ze weten niet wat ze verkeerd doen, ze weten niet waar ze onnodig geld aan uitgeven.

Met een budget kan je alles (bij)sturen

Some friends who … made more money than us while working, they’re looking at us and going, ‘How come you’re financially independent? How come I don’t have money? Where did my money go? I worked longer than you and I got paid more.

Het is dus essentieel om over een budget te beschikken. Zelfs wanneer je een of twee keer boven je budget gaat, is dat nog geen ramp. Iedereen maakt fouten. Maar wanneer je al je uitgaven opvolgt, zie je waar, wanneer en waarom er iets fout loopt. Dan is het gewoon een kwestie van jezelf terug op het juiste pad zetten met jouw financieel doel voor ogen.

Er zijn vandaag ontzettend veel mogelijkheden om je uitgaven in kaart te brengen. Het kost soms wat tijd, maar het helpt je enorm wanneer je weet waar je mee bezig bent.

Bron + Foto: Business Insider